Senegalci doživjeli novi veliki šok: Prvo Izgubili Manea, a sada druga zvijezda nema pravo nastupa?!

Problem za problemom

Senegalci doživjeli novi veliki šok: Prvo Izgubili Manea, a sada druga zvijezda nema pravo nastupa?!

Edmir Škorić

Senegalci su izgubili Sadija Manea, a sada strahuju da su ostali i bez Ismaila Jakobsa, lijevog beka iz Monaca, koji je igrao za mlade reprezentacije Njemačke i još uvijek nije potvrđena promjena sportskog državljanstva.

Svjetsko prvenstvo počet će danas u 17 sati utakmicom Katar - Ekvador, no reprezentacije i dalje ostaju bez ponajboljih igrača.

Kasno sinoć mnoge je iznenadila vijest iz Katara o povredi Karima Benzeme, koji propušta Svjetsko prvenstvo. Najbolji nogometaš svijeta želio je da stisne zube i zaigra, ali na kraju je shvatio da je najbolje da prepusti svoje mjesto nekom drugom.

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu", rekao je Karim Benzema.

Muku muče i Senegalci. Ranije su ostali bez Sadija Manea, teže povrijeđene zvijezde Bayerna, koji je trebao da bude glavna uzdanica ove afričke selekcije u Kataru.

Senegalci sutra igraju protiv Nizozemske prvi meč, a stižu nove loše vijesti. Prema izvještajima senegalskih medija, selektor reprezentacije Aliou Cisse neće moći računati na Ismaila Jakobsa, lijevog beka koji je trebao biti starter protiv Nizozemske u debiju na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Ono što se dogodilo je da FIFA još nije potvrdila njegovu promjenu državljanstva i to bi moglo značiti moguću sankciju i oduzimanje bodova ako nogometaš zagra, nešto slično kao u slučaju Byrona Castilla iz Ekvadora.

Defanzivac Monaca u strahu da neće moći nastupati na utakmicama grupne faze, a prva je na programu već sutra protiv Nizozemske (Foto: EPA)

Nogometaš Monaca rođen je u Kölnu u Njemačkoj i predstavljao ju je na omladinskoj razini budući da je bio dio njemačke momčadi koja je 2021. godine osvojila EP za igrače do 21 godine.

No, defanzivac je sada odlučio zastupati zemlju porijekla svoje porodice i tako promijeniti državljanstvo. Iako je igrač već nosio dres Senegala na datum FIFA -e u septembru, do sada promjena nije bila potvrđena i to bi mogao biti problem.

U slučaju da se ova situacija ne riješi što prije, smatraju da će na njega moći računati tek u drugom terminu, jer bi se selektor umjesto njega odlučio za Fode-Ball Tourea iz Milana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica Senegal - Nizozemska igra se sutra, a vašu okladu možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice i klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1666374721
Ko prvi pronađe lijek za šok,obogatit će se, Šokovi su uzeli maha u čitavom svijetu a najviše dijagnoza ide sa sport.ba
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije