Novo razočarenje za FK Sarajevo: Šampion na Pecari doživio drugi uzastopni poraz u prvenstvu

Trijumf Širokog

Novo razočarenje za FK Sarajevo: Šampion na Pecari doživio drugi uzastopni poraz u prvenstvu

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Široki je u derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari savladao aktuelnog prvaka Sarajevo rezultatom 1:0.

Nakon mirnog uvoda u utakmicu sa obje strane, domaći prvi stvaraju šansu u ovom susretu.

Umalo je prvi udarac Širokog završio u mreži. Sjajno Vukoja šutira sa 20-ak metara, a goste spašava prečka.

Široki je u tim trenucima kontrolisao igru. Bili su bolji tim na terenu, a gosti do daha dolaze tek nakon nekih 20 minuta igre.

U 28. minuti meča Hebibović je u stopostotnoj šansi. Izašao je fudbaler Sarajeva sam pred Miškića, a golman Širokog sjajno brani i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela meča igralo se dosta čvrsto. Vrijedi izdvojiti još jednu odbranu Miškića nakon udarca Mešanovića, te neprecizan pokušaj Majića za domaće.

Oglasi

Široki odlično ulazi u nastavak meča i u 52. minuti dolazi do vodstva. Odbrana Sarajeva je nakon jednog centaršuta sa lijeve strane zaboravila Ikića koji zabija gol za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušao je trener gostiju Danimir Milkanović, koji mijenja Vinka Marinovića, da napravi nešto u igri svog tima određenim izmjenama nakon primljenog gola.

Sarajevo je preuzelo kontrolu nad loptom. Međutim, akcije su bile potpuno bezidejne i nije bilo kvalitetne završnice pred golom Širokobriježana.

Domaći su u 68. minuti ostali sa igračem manje. Zvonimir Begić je dobio drugi žuti karton nakon što je spriječio kontru Sarajeva i pred Širokim je bio jako težak zadatak da sačuvaju prednost do kraja meča.

Ipak, u tome su uspjeli. Zatvorio je Toni Karačić utakmicu, Sarajevo je preko Sušića u 81. minuti uzdrmalo prečku, ali to je bilo sve od njih u večerašnjem susretu.

Oglasi

Realizacija je ozbiljan problem bh. prvaka i zaista su neprepoznatljivi u drugom dijelu sezone. Široki je ovom pobjedom došao na minus pet u odnosu na Bordo tim i apsolutni su hit prvenstva.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Široki Brijeg - Sarajevo 1:0

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, M. Jurić, Obšivač, Čuljak, Stanić, Begić, Ikić, Jurilj, Vukoja, Majić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Hebibović, Mešanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Fanimo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Zelljo i Sarajevo skupa 450 minuta 0 golova. Ja igracima ne bi dao ni marke. Koliko muzike,toliko para.
24 1
Lavillenie
Dzaba sudija daje crveni karton, dzaba Dupovac maltretira povrijedjenog igraca na zemlji, dzaba igrac Sirokog ne moze 2 minute da udje u igru kad ciganija ne moze da pobjedi, a gura ih se max. Binde!!!
21 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi