Spektakl u Modriči uz četiri gola: Hrabro izdanje novajlije i novi šok za Lalatovićev Borac

Remi Sloge i Borca

Spektakl u Modriči uz četiri gola: Hrabro izdanje novajlije i novi šok za Lalatovićev Borac

E. Škorić

Nogometaši Sloge i Borca odigrali su sjajan meč u okviru 1. kola Premijer lige BiH, a na kraju je bilo neriješeno (2:2).

Banjalučani su slovili za velikog favorita na neutralnom terenu u Modriči, gdje Sloga igra svoje domaće mečeve, ali na kraju su i pored 2:0 vodstva ostali bez planirane pobjede.

U prvom dijelu Borac je bio mnogo bolji rival na terenu i zasluženo je vodio. Prvi gol gosti su postigli već u petoj minuti, a Vojnović je zabio nakon asistencije Piščevića, koji je glavom prebacio loptu na drugu stativu.

U 17. minuti krunisana je potpuna inicijativa Banjalučana eurogolom Melega iz slobodnog udarca. I nakon tih 2:0 Borac je imao niz šansi, dok su Dobojlije najveću imale u 28. minuti, kada je Popara sa nekoliko metara šutira preko gola.

U završnici prvog dijela stativa je spasila Slogu potopa nakon udarca Mrkaića poslije ubačaja Kulašina.

Izgledalo je kao da je Borac stigao do prvih bodova u novoj sezoni Premijer lige, a onda hladan tuš u samo nekoliko minuta razmaka. U 59. minuti sjajna akcija "domaćih" i gol Stevanovića, historijski za Slogu u Premijer ligi. Samo dvije - tri minute nakon toga, kapiten Milaković glavom zabija nakon duela s Lazićem za konačnih 2:2.

Oglasi

I nakon toga, Sloga napada, Stevanović je imao šansu, ali je Ćetković bio siguran. Potom je Borac preuzeo inicijativu, imao dobre šanse preko Melega, Zakarića i Tatara, ali nije bilo promjene rezultata.

Uspjeli su gosti i doći do gola, ali je on poništen jer je prethodno lopta napustila igralište i Banjalučani su dobili samo korner. Imali su nekoliko opasnih napada i u preostalih sedam minuta nadoknade, ali nije bilo snage za novi pogodak.

Ovih 2:2 zasigurno će izazvati mnogo negativnih komentara u Banjaluci, posebno nakon prethodnog šokantnog ispadanja od ekipe sa Farskih otoka u Evropi, a treneru Nenadu Lalatoviću se prerano počela tresti stolica.

Borcu u nedjelju slijedi derbi sa Sarajevom na stadionu u Novom Gradu, dok će Sloga na krilima ovog velikog boda ugostiti Leotar na istom stadionu u Modriči.

Sloga - Borac 2:2

SLOGA DOBOJ: Đulčić, Dadić, Hasanbegović, Đorić, Stevanović, Milaković, Čolić, Starčević, Bilal, Stapić, Ristić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Ćetković, Begić, Mrkaić, Vojnović, Andrić, Spremo, Meleg, Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Mali klub ostaje mali klub,dzaba im i sudac i sve...
20 1
NorthSide
****m i lalata i republiku sumsku sudija vam navlaci protiv ekipe koja ce ispast
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi