Široki ostao bez bodova u Doboju, Toni Jović odlučio meč

Trijumf Sloge Meridian

Široki ostao bez bodova u Doboju, Toni Jović odlučio meč

Midhat Šljivak

Sloga Meridian je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju dočekala NK Široki Brijeg i slavila je pobjedu rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Toni Jović u 63. minuti meča.

Sloga i Široki otvorili su 11. kolo Premijer lige BiH. U zaista dobroj utakmici domaći tim je slavio pbojedu od 1:0.

Otvoreno se igralo od prve minute ovog meča. Gosti su bili nešto konkretniji na otvaranju, ali su domaći ubrzo vratili terensku ravnotežu.

Dosta pokušaja bilo je s obje strane u prvom dijelu. Pravo je čudo što golova nije bilo i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

I u nastavku ista priča na terenu. Otvoreno se igralo, propuštene su određene šanse, ali ovog puta je bilo i preciznosti.

Igrala se 63. minuta kada je Sloga iskoristila jednu od brojnih šansi. Toni Jović je pogodio za radost domaćih navijača.

Oglasi

Široki je do kraja utakmice imao posjed lopte na svojoj strani. Bilo je tu još nekoliko pokušaja, no na kraju je ostalo 1:0 za domaće.

S nova tri boda tim Vlade Jagodića je skočio na šesto mjesto. Skupio je tim iz Doboja 15 bodova u 11 kola. Gosti s Pecare su dvije pozicije ispred sa 19 bodova.

U narednom kolu Sloga u Doboju čeka FK Sarajevo, a Široki ima težak izazov gostovanjem u Banjoj Luci kod Borca.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Sloga Meridian - Široki Brijeg 1:0

Sloga Meridian: Trako, Nikolić, Redžić, Baranov, Karač, Dujaković S., Popara, Milanović, Kvesić, Jović i Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Capan, Chinedu, Kpan, Šuto, Matić, Buljan, Mamić, Musa, Dadić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Sloga i Posušje dark horse ove lige.
1 0
rodjak
,pitanje za ovog izvjestaca sa terena,jesi li ovo napravio izvjestaj sa utakmice na osnovu tekstualnog citanja prenosa .Koji neprofesionalizam,mogo sam i ja ovo napisati isto na osnovu tekstualnog prenosa,zar nemate covjeka koji direktno prati utakmicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi