Topčagić i Džidić u 3. pretkolu, Split takođe

Europa liga, 2. pretkolo

Topčagić i Džidić u 3. pretkolu, Split takođe

Fudbaleri kazahstanskog Shakhtar Karagandyja plasirali su se u 3. pretkolo Europa lige nakon što su na svom terenu savladali Atlantas sa 3:0, a strijelac prvog gola za domaće u 46. minuti bio je bh. internacionalac Mihret Topčagić.

Za razliku od Topčagića koji je zamijenjen u 84. minuti nekadašnji fudbaler Čelika Aldin Džidić odigrao je svih 90 minuta.

Split je na Kipru odigrao 0:0 s Hapoelom Beer Sheva i s ukupnih 2:1 izborio iduću rundu, gdje ga čeka ukrajinski Černomorec. Ovo je veliki uspjeh za klub iz Parka mladeži - nakon armenske Mike sada su Crveni eliminisali i favoriziranog viceprvaka Izraela, koji je u ždrijebu imao status nosioca.

Junak Splita bio je golman Andrija Vuković, koji je s nekoliko sjajnih intervencija izludio Izraelce i sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Nakon poraza od 2:0 na domaćem terenu podgorička Budućnost je remizirala na gostovanju kod Omonije odigravši 0:0 protiv nesuđenog protivnika Željezničara u 3. pretkolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rezultati:
Shakhtar Karagandy - Atlantas 3:0
Hapoel Beer Sheva - RNK Split 0:0
MyPa - Dinamo Minsk 0:0
Krasnodar - Sillamäe Kalev 5:0
Omonia - Budućnost 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.