Nastavljena kriza Tuzla Cityja: Sloga Meridian odnijela bod u Doboj

Slaba utakmica u Srebreniku

Nastavljena kriza Tuzla Cityja: Sloga Meridian odnijela bod u Doboj

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Ne tako dobra i sadržajna utakmica odigrana je u Srebreniku između Tuzla Cityja i Sloge Meridian. Konačan rezultat utakmice bio je 0:0. Domaći su bili bolji prvi,. a gosti drugi dio.

Tuzla City, nakon što je u srijedu sa pet komada kući ispratila Rudar u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, danas nije opravdala ulogu favorita.

Prva prilika na utakmici viđena je u 11. minuti. Radić je prošao po desnoj strani i centrirao, ali je Kuzmanović loše šutirao.

U 17. minuti nova šansa za domaće. Kontru je istrčao Pantelić, dobro je šutirao, ali Brajlović krajnim naporom njegov udarac odbija u korner.

Dvije minut kasnije nova prilika za Kuzmanovića. Oslobodio se svojih čuvara, ali je ponovo na mjestu bio Brajlović.

Nova gužva pred golom gostiju viđena je u 42. minuti, ali su fudbaleri Sloge uspjeli da otklone opasnost ispred svog gola.

Oglasi

U drugom poluvremenu bolja igra Sloge. U 64. minuti kontra gostiju, Baštić je šutirao ali prečka je spasila domaćina. Prije toga je Karjašević isprobao udarac ali bez opasnosti po gol Sloge.

Slobodan udarac dosuđen je za Slogu u 70. minuti, ali ga je jako loše izveo Krstovski. Dobru priliku gosti su imali i nakon kontre u 78. minuti utakmice. Peco je izašao sam pred Fejzića koji brani njegov udarac. I u sudijskoj nadoknadi odlična prilika za goste, Peco je istrčao kontru i dobro šutirao, ali lopta je otišla malo pored stative domaćeg gola.

Za Tuzla City je ovo bila čak deveta utamica bez pobjede, što je zaista jedan jako loš niz, a u narednom kolu gostuju u Banja Luci i izvjesno je da će se boriti za goli premijerligaški život.

Nakon ovog kola Tuzla City nalazi se na 10. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Imaju samo bod više od Igmana koji je na 11. mjestu, te dva boda više od posljednjeplasirane Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane veliki bod za Slogu Meridian koja je sada na 8. mjestu sa 23 osvojena boda.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Nije kriza Tuzla City-a,nego neznanje tzv trenera koji ih vodi,covjek je kupio diplomu i misli da je popio svu pamet svijeta,pojma nema o fudbalu,zato sve ekipe koje je vodio su dozivjele krah,konne vjeruje nek provjeri sam pa nek se uvjeri,ni sa jednom ekipom nista znacajno nije napravio,velika nula od trenera
1 0
Mustafa
Kakva kriza? Kod Citiya je u pitanje NEZNANJE, DILETANTIZAM I NESPOSOBNOST¨! Husiću parama se ne rješava sve! Trebaš kao prvo dovesti pravog trenera a ovog amatera šutnuti ! Danas je se dobro vidio domet ovog Husićevog usranog hibridnog Citiya. Nija žvaka za seljaka ! Tuzla City je gotov sa ovakvom igrom i "stručnjakom" Bošnjakovićem . Sad ide na centriranje Borcu i onda slijedi put u nepovrat. Ni dragi Allah DŽ.Š. Citiyu pomoći nemože! Uostalom Tuzla je ćenifa od grada čiju vlast sport ne zanima pa joj i netreba ni jedan Premijer ligaš. Stadion nam je svakako rupetina pa je na Tušnju najbolje izgraditi još jedno Imamovićevo Panonsko jezero a ova nova trava oko njega će biti super za sunčanje !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi