UŽIVO: Chelsea oborio golmanski transfer rekord, United kreće po Kurta Zoumu

Transferi na Ostrvu

UŽIVO: Chelsea oborio golmanski transfer rekord, United kreće po Kurta Zoumu

M. Šljivak

Englezi od ove sezone transfere završavaju do 9. augusta u 17 sati. Klubovi će moći da kupuju igrače do ovog roka, a nakon ovog datuma će moći samo da prodaju igrače van Ostrva i da ih posuđuju u druge klubove...

00:20 - Navodno će Manchester United, kojem je hitno potrebno pojačanje u defanzivi, pokušati u posljednji čak realizovati transfer Chelseajevog Kurta Zoume. Ipak, Everton je već poslao ponudu za njegovu posudbu. Treba dodati i da se Everton još nada Andre Gomesu iz Barcelone.

23:30 - Chelsea je predstavio zamjenu za Courtoisa koji ide u Real. Riječ je o Kepi Arrizabalagi koji je došao iz Atheltic Bilbaa za 71.6 miliona funti čime je postao najskuplji golman svih vremena.

22:04 - Lijevi bek Tottenhama Danny Rose mogao bi na posudbu u Schalke. 

21:50 - Chelsea je potvrdio da je postignut dogovor sa Realom, te da će Courtois put Madrida. Na posudbu u Chelsea dolazi Mateo Kovačić.

20:35 - Navodno je Leicester dogovorio transfer štopera Freiburga Caglara Soyuncua za 20 miliona eura.

20:25 - Everton će u posljednji čas pokušati da angažuje Andre Gomesa iz Barcelone. Također, neće odustati ni od Jerryja Mine i Bernarda. 

19:14 - Iako su u Leicesteru odlučni da neće prodati Harryja Maguira, navodno se sjajni štoper i dalje nada transferu u United. Podsjetimo, uz Boatenga i Minu upravo je Maguire velika želja Josea Mourinha kada su defanzivci u pitanju.

19:08 - United ne odustaje od Jeromea Boatenga. Crveni đavoli žele iskusnog štopera dovesti na posudbu.

19:00 - Wolverhampton je nakon jučerašnjeg potpisa Adame Traorea za 18 miliona funti, spremio dvostruko unosniju ponudu za zvijezdu Milana.

16:49 - Arsenal je za posljednje sate prelaznog roka spremio senzacionalni transfer. Pokušat će dovesti Ousmanu Dembelea iz Barcelone za 100 miliona funti (Daily Mirror).

15:05 - Wolverhampton je završio veliki transfer Leandera Dendonckera.

14:50 - WBA je odbio ponudu Watforda za Craiga Dawsona. Londonski tim ga je želio na posudbu vrijednu 750.000 funti uz obavezu kupvine za dodatnih 2,5 miliona. Međutim, odgovor je NE.

14:30 - Prema navodima iz Engleske, Manchester United neće dopustiti Paulu Pogbi da napusti klub.

14:00 - Još jedan Hrvat je u Premiershipu. Filip Benković je novi član Leicestera, a Dinamu ide 13 miliona funti. Pored njega Lisice su dovele i turskog fudbalera Čaglara Soyuncua i to bi moglo značiti da se sprema veliki transfer Harryja Maguirea...

13:40 - Mateo Kovačić danas dolazi na ljekarske preglede u London. Postaće novi igrač Chelseaja gdje će igrati na pozajmici do kraja sezone. On je dio transfera u kojem će Kraljevi dobiti Thibauta Courtoisa.

13:00 - Aston Villa je odbila ponudu Tottenhama za veznjaka Jacka Grealisha od 25 miliona funti. Jasni su. Grealish nije na prodaju. 

12:30 - Golman Kepa Arrizabalaga više nije član Athletic Bilbaa. Španski klub je potvrdio da je 23-godišnjak otkupio svoj ugovor od 72 miliona funti i očekuje se skori potpis za Chelsea.

11:45 - Newcastle je dogovorio dolazak Sikoua Niakatea, 19-godišnjeg defanzivca francuskog Valenciennesa. Platiće ga tri miliona eura. 

11:25 - Jerome Boateng zahvalio je Joseu Mourinhu na ponudi i odbio je transfer u Manchester United. Razlozi su u najmanju ruku zanimljivi...

11:10 - Adama Traore potpisao je petogodišnji ugovor sa Wolverhamptonom. Stiže iz Middlesbrougha.

11:00 - Brazilac Bernard danas će postati novi član Evertona. 

10:35 - Thibaut Courtois ima zakazane preglede u Madridu. Od sutra će postati novi član Kraljeva. Chelsea će dobiti 35 miliona funti i Matea Kovačića.

10:20 -
Fulham ne staje sa pojačanjima. Ponudili su osam miliona funti za desnog beka Celte Huga Malla.

10:10 - Watford je poslao ponudu za veznjaka Southamptona Jamesa Ward-Prowsea. Nude 10 miliona funti.

09:40 - Nabil Fekir mogao bi postati novo pojačanje Chelseaja.

08:40 - Paul Pogba silno želi otići iz Manchester Uniteda. Navodno je već sve dogovorio sa Barcelonom, ali United ga ne želi prodati.

08:30
- Kurt Zouma blizu je Evertona. U Chelseaju ovaj francuski fudbaler nema mjesta, pa će na novu posudbu. Menadžer Evertona Marco Silva želi barem jednog štopera do kraja prelaznog roka i na kraju je izbor pao na Zoumu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

08:10 - Kepa Arrizabalaga trebao bi danas postati novi golman Chelseaja. Plavci su ga spremni platiti gotovo 72 miliona funti, čime bi postao najskuplji golman ikad. Na Stamford Bridgeu će zamijeniti Thibauta Courtoisa koji će vjerovatno postati član madridskog Reala.

08:00 - Tottenham je poslao zvaničnu ponudu Aston Villi za veznjaka Jacka Grealisha. Cifra je 25 miliona funti i čeka se odgovor tima sa Villa Parka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi