Igman i protiv Veleža pokazao snagu: Rođeni napadali, ali osvojili samo bod

Remi u Gabeli

Igman i protiv Veleža pokazao snagu: Rođeni napadali, ali osvojili samo bod

Midhat Šljivak

Velež i Igman remizirali su danas u Gabeli (1:1) u odgođenoj utakmici 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U dosta dobroj utakmici po izuzetno teškim vremenskim uslovima vidjeli smo dva gola i podjelu bodova u Gabeli.

Uvodne minute meča pripale su Igmanu. Bio je tim iz Konjica bolji rival na otvaranju, a veliku šansu propustio je Hebibović u petoj minuti kada mu je Kvakić tijelom izblokirao loptu u posljednji čas.

Iz prve šanse na utakmici Velež je poveo. Igrala se sedma minuta kada nakon ubačaja Pršeša Haskić pravi 'nered' u petercu Igmana. Šutirao je prema golu, a lopta od Drljevića odlazi u gol za vodstvo Rođenih od 1:0.

Igman je većim dijelom prvog poluvremena kontrolisao loptu. Imali su gosti bolje šanse, a u 18. minuti su u nekoliko sekundi dva puta bili blizu izjendačenja.

Prvo je Duraković šutirao, Bogdanović lijepo brani. U nastavku akcije Anel Hebibović s pet-šest metara prebacuje kompletan gol i ostalo je 1:0.

Oglasi

Velež u 29. minuti ima veliku šansu da poveća prednost. Pavić probija po lijevoj strani, izbacuje svog čuvara i šutira slabijom desnom nogom, golman Ćeman je već bio savladan, ali stativa spašava Igman.

A zatim u 36. minuti Igman zasluženo dolazi do izjednačenja. Duraković probija po lijevoj strani, ubacuje u kazneni prostor gdje je na pet metara sam Demir Jakupović koji pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela Velež ima dobru šansu preko Haskića. Njegov novi udarac otišao je pored gola, a zatim i Pršeš, ali se na odmor odlazi rezultatom 1:1.

Nastavak donosi početnu ofanzivu Veleža. Rezervista Pantelić je pravio dosta problema pred golom Igmana, a vrijedi izdvojiti dobru šansu koju je imao Anđušić, ali promjene rezultata nije bilo.

Pokušavao je tim Amara Osima na sve načine da dođe do tri boda. Potpuno su pritisli goste iz Konjica, Hasanović i Ćosić su imali dobre pokušaje prema golu, no prave završnice nije bilo.

Oglasi

Bacio je Amar Osim sve karte na napad. Uslijedila je prava ofanziva Rođenih, ali jednostavno napad Veleža ni danas nije uspio da realizuje sve šanse koje su kreirane.

Ostalo je do kraja 1:1 što je rezultat kojim tim iz Konjica može biti mnogo zadovoljniji jer je Vehabović u posljednjoj sekundi pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Premijer liga, 2. kolo:

Velež - Igman 1:1

Velež: Bogdanović, Pavić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Haskić, Sijamija, Hasanović, Ikić, Kvakić, Dejanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Dupovac, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Realno velez je seoska ekipa vodjena kriminalcem kojeg rezultat uopste ne zanima.
5 12
SonPen1946
nas je amaw alex fewguson
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti