Cijeli svijet bruji o izjavi selektora Maroka pred Francusku: "Možete mi reći da sam lud, ali..."

Najveća senzacija Mundijala u Kataru

Cijeli svijet bruji o izjavi selektora Maroka pred Francusku: "Možete mi reći da sam lud, ali..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Maroka je sigurno najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru jer je izborila plasman u polufinale gdje ovu selekciju sutra očekuje okršaj protiv Francuske, a u centru pažnje našao se selektor Walid Regragui zbog svoje izjave pred meč protiv Trikolora.

Maroko je u nokaut fazi sve iznenadio svojim igrama jer je uspio da izbaci Španiju i Portugal i ostvari historijski rezultat plasmanom u polufinalu Mundijala.

Sada ovu reprezentaciju očekuje okršaj protiv Francuske koja je sigurno apsolutni favorit sutra, ali su Marokanci pokazali da mogu sa svakom reprezentacijom igrati i sigurno će i u tom meču ostaviti srce na terenu.

Pred utakmicu Francuske i Maroka održana je i press konferencija na kojoj je Regragui imao dosta zanimljivih izjava, a čak je poručio da njegov tim vjeruje da može postati i prvak svijeta.

"Igramo protiv aktuelnih prvaka svijeta. Oni imaju sjajne igrače i najboljeg trenera na svijetu. No, vjerujemo da možemo proći i zašto da ne vjerujemo da možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Nismo umorni i sutra će momci da ostave srce na terenu kao i u svakoj ovoj utakmici", rekao je Regragui na početku.

Najveća opasnost sigurno prijeti od Kyliana Mbappea, ali selektor Maroka vjeruje da Achraf Hakimi može zaustaviti svog saigrača iz PSG-a u sutrašnjoj utakmici.

Oglasi

"Ako neko poznaje Mbappea bolje od mene to je Hakimi. Nemamo nikakvu specijalnu taktiku jer Francuska nije samo Mbappe, Griezmann ili Dembele. To će biti odličan duel Achrafa i Mbappea i on je baš motivisan da sutra pobijedi svog dobrog prijatelja".

Mnogi su kritikovali Marokance da igraju previše defanzivno i da se brane većinu vremena, ali je Regragui imao odličan odgovor na to.

"Tiki-taka? Nama ne treba da imamo dominaciju u posjedu lopte i na kraju da uputimo dva udarca na gol. Možda treba reći Infantinu da uvede pravilo da se i ekipama koje imaju preko 60% posjeda lopte na meču uruči na kraju jedan bod", kroz smijeh je rekao selektor Maroka.

Nakon toga ponovo se osvrnuo na to da u potpunosti vjeruje da Maroko može šokirati svijet i osvojiti Svjetsko prvenstvo.

"Vidim da ljudi govore da je ovo naš maksimum, ali želim da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Možete mi reći da sam lud, ali želim da osvojimo ovo takmičenje i naši navijači će nam sigurno pomoći u tome. Volim svoju zemlju. Nismo uopšte umorni kako govore jer želimo da ponovo ispišemo historiju", govori on.

Oglasi

Poznato je da je Regragui preuzeo kormilo reprezentacije Maroka prije svega nekoliko mjeseci nakon što je Vahid Halilhodžić dobio otkaz iako je s ovom reprezentacijom uspio da izbori plasman na Svjetskog prvenstvo.

No, ispostavilo se da je to bila na kraju dobra odluka jer je mladi stručnjak s Marokom napravio već sada historijski uspjeh u Kataru, ali priča još uvijek nije završena i sigurno je danas sutra očekuje spektakularno polufinale.

Također, već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete vidjeti u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Utakmica između Maroka i Francuske igra se sutra s početkom u 20 sati na Al Bayt stadionu.

Top Komentari

Arnel925
Allahimanet poslije sutra. Finalu su opet Francuska i naša braća hrvati.
3 9
denimen9
Predviđam deranje Maroka i Hrvatske... dosta više antifudbala
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi