Za karte finala Lige prvaka, više od milion zahtjeva

Ogromna potražnja

Za karte finala Lige prvaka, više od milion zahtjeva

A. Haznadarević

Nakon što su odlučeni pobjednici polufinalnih mečeva, sva razmišljanja su okrenuta prema Allianz Areni i finalu Lige prvaka koje će se igrati 19. maja.

Finale lige prvaka je uvijek jedno od najpoželjnijih sportskih događanja u godini, te se svake godine traži karta više.

Međutim zanimljiv je podatak objavio minhenski klub, naime još prije saznanja da će domaći Bayern igrati u finalu, na adresu kluba je pristiglo više od milion zahtjeva za kartu.

O nesrazmjeru potražnje karata i kapacitetu jednog od najljepših evropskih stadiona ne treba previše trošiti riječi jer Allianz Arena prima, za ovu priliku jako skrominh šezdesetšest hiljada gledalaca.

Prema prethodnom dogovoru, oboje finalista imaju pravo na skromnih 17.500 karata, te onda nije ni čudo što su se npr. prošle godine ulaznice za finale Lige prvaka na Wembleyju prodavale i po cijeni od 8 hiljada eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.