Za nove fudbalske nade: Mozzart donirao opremu banjalučkom Omladincu

Klub postoji 52 godine, a broji oko 150 omladinaca

Za nove fudbalske nade: Mozzart donirao opremu banjalučkom Omladincu

Samir Mlaćo

Fudbalski klub Omladinac osnovan je 1969. godine u Banjaluci.

 Od tada okupljaju talentovane fudbalere i sve one koji istinski vole ovaj sport. Trenutno broje oko 170 članova, od kojih je čak 150 omladinaca. Zbog njih ovaj klub ne treba da brine za budućnost, a zbog entuzijazma u radu sa mladima, ne čudi da im je kompanija Mozzart ponovo pružila podršku.

-Kad dobijemo samo jedan par štucni ili jednu loptu za nas to puno znači.. Prije tri godine smo kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ dobili dvije garniture dresova, a sada trenerke i to nam je ogroman značaj... Uzimajući u obzir koliko se trudimo i radimo sa djecom, nadamo se da će nas Mozzart i dalje podržavati- kaže Darko Manojlović, predsjednik FK Omladinac, Banjaluka.

Seniorski tim Omladinca daje dobre partije u Područnoj fudbalskoj ligi Banjaluka. Njihovi omladinci takmiče se u svim uzrasnim kategorijama. Pjetlići, pioniri i kadeti vrijedno treniraju i igraju utakmice sa svojim vršnjacima. Prije epidemije korona virusa redovno su išli na fudbalske kampove u državi i regionu, pa se nadaju da će uskoro moći da nastave da putuju na usavršavanja..

Opis nije dostupan.

  Osim u mlade talente, u ovom klubu mnogo ulažu u infrastrukturu. Trenutno je njihov stadion veliko gradilište.. Članovi Omladinca i majstori zasukali su rukave, pa vrijedno rade na sanaciji i adaptaciji svlačionica..

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podršku u tim radovima, ali i funkcionisanju kluba pružaju im grad Banjaluka i resorno ministarstvo, a finansiraju se i od naplate članarina od koje su oslobođeni oni koji nisu u mogućnosti da plate ... Ipak, sve to dovoljno im je samo za dio troškova u koje spadaju odlasci na takmičenja, prevoz, održavanje, adaptacija, oprema... Zato im svaka donacija prijatelja kluba mnogo znači.

-Ovo je druga donacija koju smo uputili Fudbaskom klubu Omladinac iz Banjaluke. I to s razlogom- jer smo prepoznali da kvalitetno rade sa mladim naraštajima fudbalera, a upravo oni su budućnost ovog sporta- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi