Jedan, ali vrijedan: Ikić pogodio za pobjedu FK Željezničar protiv HŠK Zrinjski!
Frane Ikić postiže pogodak za Željezničar u meču protiv Zrinjskog

Plavi pobijedili Plemiće

Jedan, ali vrijedan: Ikić pogodio za pobjedu FK Željezničar protiv HŠK Zrinjski!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH na Grbavici savladao ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0.

Izuzetno čvrsta igra viđena je na Grbavici, a na kraju je domaći tim uspio da zabije taj gol koji im je donio pobjedu.

Željezničar je mogao povesti već u trećoj minuti. Štilić sa 20-ak metara šutira pod same rašlje protivničko gola, Soldo fantastično brani. Uzrvratio je Zrinjski tri minute kasnije preko Ivančića, no njegov udarac je neprecizan.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli apsolutno ništa, a nova uzbuđenja viđena su u 30. minuti kada gosti imaju dobru šansu. Tičinović pokušava lobom matirati Erića, lopta odlazi tik pored gola.

Do kraja prvog poluvremena apsolutno ništa vrijedno spomena nije se desilo na Grbavici i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Željezničar je imao šuteve u drugom poluvremenu preko Bekrića i Štilića, Soldo je siguran, a zatim u 66. minuti Ivan Enin fenomenalnim udarcem pogađa prečku i to je bila najbolja šansa za Plemiće u utakmici.

A onda u 71. minuti smo konačno vidjeli pogodak. Semir Štilić ubacuje iz slobodnjaka, a Frane Ikić se najbolje snalazi i pogađa za 1:0.

Mogao je Željezničar šest minuta kasnije zabiti i drugi gol. Nakon kornera šutira Kosorić, Soldo sjajno brani i spašava svoj tim. Potom je i Hajdarević prijetio Soldi, no golman Zrinjskog je i njegov udarac odbranio.

Plemići nisu mogli previše da naprave u fazi napada. Napadi su im izgledali tromi i Željezničar je sve bez problema branio i na kraju su Plavi zadržali vodstvo i došli su do vrijedna tri boda protiv direktnog rivala u borbi za vrh tabele.


Premijer liga BiH, 6. kolo:

Željezničar - Zrinjski 1:0

Željezničar: Erić, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Blažević, Štilić, Bojo, Lendrić, Ikić, Šehić, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Soldo, Jakovljević, Čorluka, Zlomislić, Arežina, Ivančić, Todorović, Bekić, Enin, Filipović, Tičinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nedim.
Sve losije i losije Zeljo igra iz utakmice u utakmicu.Nije nikoga nadigrao sve je na jedvite jade.
8 15
Hakkinen
Skoro duplo bodova Sarajeva i Želje u odnosu na " šatro giganta" zrinju. Rekoh ja davno, nema Aluminija gdje su dugo vremena bili i sponzori na dresovima ( pranje para)... Uglavnom sarajevski klubovi pokazuju dominaciju DO SADA
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi