Nestvaran meč u Mostaru: Osam golova i uvjerljiva pobjeda Zrinjskog nad Leotarom

Plemići razbili ekipu iz Trebinja

Nestvaran meč u Mostaru: Osam golova i uvjerljiva pobjeda Zrinjskog nad Leotarom

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je na sjajan način završio prvi dio sezone u Premijer ligi BiH i u susretu 19. kola u Mostaru je savladao Leotar s nevjerovatnih 6:2.

Plemići su dominantno okončali prvi dio sezone u Premijer ligi i danas je lagano savladan Leotar uz čak osam pogodaka na ovom susretu.

Od samog početka ovog meča Zrinjski dominira. Bilbija je u 12. minuti prvi prijetio, neprecizno, a već u narednom napadu Savić udarcem s 30 metara pogađa prečku.

U 16. minuti Plemići stižu do vodstva. Ateljević ruši Juranovića u kaznenom prostoru, a sudija Deljković pokazuje na bijelu tačku. Nemanja Bilbija je precizan za 1:0 i 17. gol u sezoni za sjajnog napadača.

I nakon gola nastavljena je dominacija domaćeg tima. Vukanović skida zicer Juranoviću, a zatim Mašić sa šest metara promašuje prazan gol.

Zrinjski do drugog gola stiže u 31. minuti. Juranoviću golman Vukanović ponovo skida zicer, ali ovog puta lopta se odbija do Ivana Jukića koji prvim pogotkom u sezoni zabija za 2:0.

Oglasi

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a samo što je počelo drugu poluvrijeme Zrinjski postiže i treći pogodak.

Ponovo velike zasluge za gol ima Nemanja Bilbija. Lijepo je poslužio Igora Savića koji zabija za 3:0 u 49. minuti meča.

Savić je u novoj šansi i u 56. minuti, Vukanović ponovo brani, a zatim je domaći tim malo spustio gas. Napravljeno je nekoliko izmjena, a one su se u 68. minuti treneru Jakiroviću isplatile.

Almir Bekić šalje loptu prema Šipovcu, danas veoma slabi Ateljević griješi, Vukanović nemoćno gleda, a Šipovac pogađa za 4:0.

Tri minute kasnije još jedan rezervista zaslužan je za gol. Gadže je ubacio u sredinu kaznenog prostora, a Ateljević nespretno reaguje u šalje loptu u vlastitu mrežu za uvjerljivih 5:0.

Oglasi

Nije domaći tim ni nakon petog gola stao. Posebno su aktivni u napadu bili Gadže i Šipovac, a ovaj duo je u 78. minuti imao dvije sjajne šanse da promijeni rezultat.

Prvo je Vukanović uz pomoć stative skinuo slobodnjak Gadžeu, a zatim Šipovac ne zabija na otvoren gol iz odbitka.

Leotar iz prve šanse na utakmici u 79. minuti dolazi do gola. Asim Zec lijepo proigrava Miloša Aćimovića, a ovaj pogađa za 5:1.

Dvije minute kasnije ponovo je na sceni Zec. Izborio je penal, a zatim ga i sam realizivao za 5:2.

U 83. minuti Plemići stižu do šestog gola. Bilbija proigrava Šipovca, a ovaj zabija za 6:2, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Oglasi

Zrinjski prvi dio sezone završava kao prvi sa 48 bodova i u odličnoj su poziciji pred drugi dio sezone.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Zrinjski - Leotar 6:2

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Mašić, Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Vukanović, Milić, Andrić, Ramić, Sekulović, Aćimović, Maksimović, Ateljević, Čolić, Arsić, Bosančić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Htjeli mi to priznati ili ne,Zrinjski nas je sve pregazio ove sezone osim Radnika ;)
16 3
Husrefbeg22
Leotar protiv Sarajeva igra 200% a protiv skutora 25% i sami sebi daju poneki gol.
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi