Željezničar deklasirao Zvijezdu 09 u Ugljeviku!
Trijumf Plavih u Ugljeviku (Foto: Adem Ćatić fkzeljeznicar.ba

Uvjerljiv trijumf Plavih

Željezničar deklasirao Zvijezdu 09 u Ugljeviku!

Midhat Šljivak

Željezničar je u 32. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine savladao na gostovanju u Ugljeviku Zvijezdu 09 rezultatom 5:0. Treći je ovo trijumf Plavih na gostovanju ove sezone.

Željezničar je imao terensku nadmoć u uvodnim minutama, a u 13. minuti Plavi stižu do prednosti. Štilić šutira iz slobodnog udarca, Damjanović interveniše, no na pravom mjestu je Drina koji pogađa za prednost gostiju od 1:0.

Gosti iz Sarajeva su u 25. minuti mogli do drugog gola. Hiroš je sam pred golom domaćeg tima, ali nije uspio završiti akciju na pravi način.

Domaći se potom malo bude. U 32. minuti imali su veliku šansu da dođu do pogotka, ali je Karaklajić iz odlične pozicije pogodio prečku.

Samo minut kasnije Semir Štilić je umalo povećao prednost gostujućeg tima. Odlično šutira iskusni veznjak, Damjanović odlično brani.

Posljednju šansu u prvom dijelu imala je Zvijezda. Šapić nakon prekida prijeti, no njegov udarac s dva-tri metra odlazi preko gola.

Oglasi

Zvijezda 09 drugo poluvrijeme otvara novom prečkom. Okvir gola je ovog puta zaustavio Salimana u 50. minuti. U narednom napadu Ovčina je u sjajnoj šansi za goste, ne pogađa iz jako dobre situacije.

Ovčina i sedam minuta kasnije ne koristi ogromnu šansu. Prebacio je kompletan gol iz fenomenalne situacije.

Novu šansu gosti propuštaju u 60. minuti. Semir Štilić je sam na 20-ak metara od gola, namjestio se, ali loše šutira i lopta odlazi preko gola.

Ipak, samo minut kasnije Željo dolazi do drugog gola. Hiroš prolazi po lijevoj strani, poslužio je Nedima Mekića koji zabija za prednost gostiju od 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 72. minuti. Radinović ubacuje s lijeve strane, a Faris Zubanović postiže pogodak za uvjerljivih 3:0.

Oglasi

Četiri minute kasnije ponovo je Zubanović na pravom mjestu. Nakon udarca Mekića lopta se odbija do napadača gostiju koji pogađa za 4:0.

Nije tu bio kraj. U 86. minuti Šapić igra rukom u kaznenom prostoru i sudija pokazuje na penal. Udarac Haračića brani Damjanović, lopta se odbija do Farisa Zubanovića koji zabija hat-trick za manje od 15 minuta za konačnih 5:0.

Wwin liga, 32. kolo:

Zvijezda 09 - Željezničar 0:5

FK Zvijezda 09: Damjanović, Janković, Đurić, Tomanović, Dujković, Vadze, Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cocalić, Mekić, Hiroš, Štilić, Drina, Aljaber, Galić, Amoah, Mahmić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celvedin
Sva sreca za ove sa Kobilje glave da ima jos 6kola presli bi i Velez
2 0
mitoza
Sampioni. Nije sala Zvijezdu pobijediti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti