Hamiltonovu "dnevnicu" je teško zaraditi i za cijeli život

Zaradi više i od Ronalda

Hamiltonovu "dnevnicu" je teško zaraditi i za cijeli život

E. Škorić

Svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton u ljeto prošle godine dobio je novi ugovor s Mercedesom.

Dvogodišnji ugovor bivšem McClarenovom vozaču do 2020. godine donosi godišnje 30 milliona funti uz dodatnih 10 miliona funti u bonusima.

Hamiltona to svrsta među najbogatije sportiste, a 33-godišnjak u nekom prevodu zaradi 4.600 funti po satiu, dok njegova 'dnevnica' iznosi 109.000 funti.

Za samo sedmicu dana Hamilton inkasira 769.000 funti, a na mjesečnom nivou u blagajnu unese 3.3 miliona.

Na godišnjem nivou zaradi 10 miliona funti više nego ponajbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo u Juventusu.

„Već 20 godina sam član Mercedesove porodice i nikada nisam bio sretniji u timu nego sada. Mi smo na istoj talasnoj dužini i na i van staze - i radujem se što ću u budućnosti imati priliku da uveseljavam sve one koji vole Mercedes. Siguran sam da je ovo pravo mjesto za mene", kazao je Hamilton.

Kad se sve sabere i oduzme, vjerovatno možete da shvatite zašto je Hamilton toliko sretan u Mercedesu. Ima 40 miliona razloga za to... Godišnje.

Top Komentari

larokblum
U poslu je malo ljubavi, sve je u novcu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi