Simultanka DeMarcusa Cousinsa za novi poraz Knicksa

NBA liga

Simultanka DeMarcusa Cousinsa za novi poraz Knicksa

U noći sa subote na nedjelju u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrano je devet utakmica, a jedan od najzanimljivijih susreta odigrali su Sacramento Kingsi i New York Knicksi.

Tek nakon produžetaka domaći sastav slavio je rezultatom 135:129, a DeMarcus Cousins odigrao je pravu simultanku u ovome meču postigavši 39 poena. Odličnu podršku u 13. ovosezonskoj pobjedi Kingsa imao je u Gayu koji je ubacio 29 poena, dok je Collison dao da poena manje.

U redovima gostiju, koji imaju očajnu sezonu, najbolji je bilo Carmelo Anthony, ali ni njegovih 36 poena i 11 skokova nisu bili dovoljni za šesti trijumf ekipe iz "velike jabuke" u ovoj sezoni.

Washington Wizardsi su se lako obračunali sa Celticsima, a na kraju su trijumfovali sa 101:88 za svoju 21 pobjedu u ovoj sezoni. Čarobnjaci igraju odlično ove sezone, te se trenutno nalaze na trećem mjesto Istočne Konferencije sa skorom 21-8, dok su Kelti na tankih 10-18.

Orlando je sinoć pobijedio na gostovanju kod Hornetsa, i to prilično ubjeljivo sa 102:94. Sjajnu partiju pružio je Walker u redovima domaćeg tima. Ubacio je 42 poena, ali ni ovaj sjajan učinak nije bio dovoljan za pobjedu Stršljenova. U pobjedničkom timu najučinkovitiji bio je Crnogorac Vučević sa 22 poena, dok je Harris ubacio samo jedan manje od svog saigrača. Orlando je trenutno deveti na Istoku.

Bullsi su u svom United Centru stigli do 21. pobjede u sezoni, a Butler je bio najraspoloženiji pojedinac Bikova u pobjedi nad Pelikanima (107:100). Bek domaćeg sastava ubacio je 33 poena, dok je s druge strane Davis dao četiri manje. 

Teletovićevi Netsi su poraženi kod kuće od Indiane, a pobjeda Pacersa od 110:85 mogla bi se nazvati katastrofom ekipe iz Brooklyna. U gostima su slavili i Grizzliesa, i to na Floridi kod Miami Heata. 

Slast pobjede u gostima protekle noći osjetili su i Hawksi, koji su slavili u gostima protiv Utah Jazza, dok su Golden State Warriorsi na domaćem terenu savladali Timberwolvese sa 110:97. Curry je ubacio 25 poena.

Rezultati:
Charlotte Hornets - Orlando Magic 94:102
Washington Wizards - Boston Celtics 101:88
Miami Heat - Memphis Grizzlies 95:103
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 85:110
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 107:100
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 85:90
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 88:71
Sacramento Kings - New York Knicks 135:129
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 110:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.