Vlasnik Rennesa i suprug Salme Hayek donirao 100 miliona eura za renoviranje Notre-Dame

Oduševio javnost

Vlasnik Rennesa i suprug Salme Hayek donirao 100 miliona eura za renoviranje Notre-Dame

E. Čaušević
Teme:

Vijest dana u cijelom svijetu je poznata pariška katedrala Notre-Dame koja je skoro uništena u sinoćnjem požaru.

Ova katedrala stara je preko 800 godina i važi za jednu od najpopularnijih turističkih građevina na svijetu. Međutim, cijeli svijet sinoć je bio šokiran kada se pojavio snimak da Notre-Dame gori, a požar je uništio većinu ove katedrale.

Francuzi su danas u velikoj žalosti jer ne mogu da vjeruju da su skoro ostali bez jedne od najstarijih građevina u zemlji. Ipak, mnogi su se odmah aktivirali i dali pomoć kako bi renoviranje što prije počelo.

Jedan od donatora je i francuski milijarder Francois-Henry Pinault koji je poznat najviše kao suprug zanosne Salme Hayek. Ipak, Pinault je i vlasnik Rennesa koji je u vlasništvu njegove porodice više od 20 godina.

On je oduševio sve objavom da će donirati nevjerovatnih 100 miliona eura kako bi se Notre-Dame renovirao. Zaista potez za svaku pohvalu.

Image result for pinault salma hayek rennes

Top Komentari

razdeGo9
Jebem ja njemu selmu sto ne da za dzamiju
2 1
Guber
I šta kaže Selma na to?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi