Novi asfalt na stazi Silverstone obradovao momčadi Formule 1

Položen u februaru

Novi asfalt na stazi Silverstone obradovao momčadi Formule 1

S. Mlaćo

Bolidi Formule 1 ove će godine na stazi Silverstone biti sekundu brži samo zbog novoga asfalta koji je na stazu položen prvi puta od 1996. godine.

Urađeno je to zbog zahtjeva MOTO GP promotora za izravnjavanjem određenih dijelova staze i odlučeno je da se uradi novi asfalt.

Položen je tek u februaru, a zbog toga će F1 bolidi za sekundu biti brži po krugu što znači da će vremena biti brža za više od dvije sekunde nego 2017. godine.

"Odlučili smo se za cijelu stazu dok imamo priliku i odlučili za najbolji asfalt", kazao je upravljački direktor Silverstonea Stuart Pringle.

"Neke neravnine su nestale, a očekujemo da će F1 bolidi dobiti oko sekundu po krugu bolja vremena. Riječ je o uzbudljivom razvoju za Silverstone", dodao je Pringle.

Također je istakao da momčadi Formule 1 troše milione funti za poboljšane jedne sekunde po krugu, te da su im šefovi staze sada donijeli sekundu s poslom koji je urađen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi