Zarnauskas: Najbolji smo tim u eSport Balkan ligi

Menadžer Wind and Rain tima za SportSport.ba

Zarnauskas: Najbolji smo tim u eSport Balkan ligi

S. Bošković

U ponedjeljak počinje najveća regionalna League of Legends liga pod nazivom eSport Balkan League. 

Osam timova će učestvovati u eSport Balkan Ligi, te će se boriti za nagradni fond od 20.000 eura. U ligi će se naći tri domaća tima, KlikTech, X25 eSport i ASUS Rog Elite. Iz Grčke stiže ekipa Greek Regenesis, dok iz Rumunjske dolazi Nexus Gaming. Mađarska će u ovoj ligi imati dva predstavnika, a to su timovi Team Horizon Reapers, te Wild Coolermasters. 

No, ipak najpoznatije ime u čitavoj ligi bit će tim Wind and Rain. eSport organizacija iz Norveške je nakon sjajnih igara u EU Challenger Seriesu odlučila da osnuje i svoje timove u drugim regionima, prvo u LoL ligi Njemačke, te i regionalnoj balkanskoj ligi. 

Tim čine dva igrača iz Norveške, te po jedan iz Rumunjske, Hrvatske i Grčke. 

Na topu će igrati Popa "Orome" Andrea, dok je u jungli Anders "Lileengen" Sharp. Midlane poziciju je zauzeo Sonder Wagsas "Tiviti" Afdal. 

Botlane duo čini Marin "ProxeYY" Vlahović kao ADC, dok je support tima Labros "Papoutsakis" Labrov. 

Povodom ulaska tima Wind and Rain portal SportSport.ba razgovarao je s Karolisom Zarnauskasom, eSport menadžerom ove organizacije za prostor Balkana. 

Iz kojih razloga se Wind and Rain organizacija odlučila da dođe u eSport Balkan Ligu?

Uvijek gledamo da se proširimo. Uspjeli smo dobiti pozivnicu za ligu i pronaći dobar roster koji će igrati i zbog svega toga se činilo da je dobro vrijeme da počnemo igrati ovdje.

Koja su vaša očekivanja od lige? Wind and Rain je najpoznatiji tim koji ne dolazi s prostora Balkana. Iza vas stoje uspjesi u EU Challenger Seriesu i da li mislite da trenutačni roster može ispuniti očekivanja publike?

Naša očekivanja su da osvojimo ligu. U posljednje vrijeme dosta vježbamo i mislim da smo najbolji tim u ligi.

Da li mislite da se možete nositi s najvećim konkurentima u ligi, ekipama KlikTech i Greek Regenesis?

Greek Regenesis i KlikTtech su pored nas među tri najbolje ekipe lige. Bit će iznenađen ako neki drugi tim nađe svoje mjesto na vrhu tabele. 

Koji su po Vama najbolji igrači u balkanskoj regiji?

Nisam dobro upoznat s svim ostalim igračima, ali mislim da su Aljoša "Milica" Kovandžić, Nikola "Nikola Senpai"  Đorđević i Markos "Comp" Stamkopoulus jedni od boljih. No, znam da ima još dosta dobrih igrača, ali većina njih su članovi Greek Regenesis ekipe ili Kliktecha i baš zbog toga mislim da će se oni s nama boriti za vrh tabele

Kakva je budućnost eSport Balkan Lige?

Mislim da je u ovom trenutku veoma dobra, no ispred nas je tek prva sezona takmičenja i nakon nje ćemo znati dosta više. 

Kako je Wind and Rain organizacija postala toliko uspješna?

Wind and Rain ima veoma jako osoblje, što je glavni dio organizacije. Mislim da vlasnik, treneri i menadžeri rade odličan posao. Naš uspjeh se ne ogleda samo u pobjedama u mečevima, nego i u tome što privlačimo mlade talentirane igrače i razvijamo ih. Trenutačno igramo i u Njemačkoj gdje smo prvi vrhu tabele, a nadamo se da ćemo isto uspjeti i ponoviti u eSport Balkan ligi. 

 
Da li mislite da je eSport samo trend ili je ipak tu da ostane dugi niz godina?

U eSportu su stvari trenutačno odlične i mislim da zapravo ima veoma dobru budućnost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi