Iz Porta potvrdili da Casillas odlazi na kraju sezone

Legendarni golman

Iz Porta potvrdili da Casillas odlazi na kraju sezone

Legendarni španski golman Iker Casillas uskoro će ponovo promijeniti klub.

Casillas se od 2015. godine vodi kao igrač Porta nakon što je prethodno 'potjeran' u Real Madridu, a epizodi u Portugalu doći će kraj na kraju sezone, što je potvrdio i direktor kluba Francisco Marques.

Rukovodstvo nekadašnjeg šampiona Evrope je odlučilo da rastereti budžet kluba i ne produži saradnju sa iskusnim golmanom, pa će tako Casillas u svojoj 20 godina dugoj karijeri zaigrati za tek treći različiti klub.

Kao nove destinacije u Casillasovoj karijeri posljednjih sedmica se spominju Newcastle, Chicago Fire...

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Casillas je jedan od rijetkih igrača koji je osvojio praktički svaki trofej do kojeg se drži u fudbalu. Uzeo je pet naslova prvaka, dva kupa, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva evropska superkupa te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Portugala je branio na ukupno 167 utakmica.

Top Komentari

Wingback
E moj novinaru.. Casillas portugalac? :)
9 0
realno_govoreci
Za reprezentaciju Portugala? Aaaaahahahhahahahhaha Jel tako teska situacija pa se nema para za nekog ko barem nesto malo zna o sportu a daaaa,bitno je da samo zna pofalit Dzeku i dici ga iznad Messia i ostalih,to je primarni posao a ovo ostalo....ma hajte molim vas :)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi