Xhaka i Shaqiri dobijaju po dva meča suspenzije?

Bio bi to hendikep za Švicarce

Xhaka i Shaqiri dobijaju po dva meča suspenzije?

Vezni fudbaleri reprezentacije Švicarske Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri mogli bi biti kažnjeni nakon kontroverznih proslava golova protiv reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, nakon pomenute utakmice u kojoj je Švicarska pobijedila sa 2:1, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv pomenutog dvojca zbog pokazivanja albanskog orla, a BBC prenosi kako se njih dvojica suočavaju sa suspenzijom od dvije utakmice.

Dakle, to bi značilo da neće igrati u posljednjem kolu protiv Kostarike, kao ni u eventualnoj osmini finala, ako se Švicarska tamo nađe. Iz Fudbalskog saveza Švicarske smiruju situaciju te su na vanrednoj press konferenciji poručili kako su i ranije imali sličnu situaciju i da navijači ne trebaju biti previše pesimistični. Inače, odluka oko ovog slučaja bi trebala biti donijeta sutra.

Podsjetimo, iako je pobijedila reprezentaciju Srbije, Švicarska se još uvijek nije plasirala u osminu finala jer sada ima četrii boda, baš kao i Brazil, dok Srbija ima samo bod manje. Švicarcu u posljednjem kolu igraju protiv Kostarike i svakako da moraju pobijediti kako bi bili sigurni putnici u knock-out fazu.

Za njih bi sigurno bio veliki hendikep ukoliko ostanu bez pomenutog dvojca u posljednjem meču grupne faze jer se vjerovatno radi o njihovim ponajboljim igračima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Enchy
Ne moraju pobijediti... Bod ih vodi dalje... Ima li ijedan na portalu koji prvo razmisli, pa nešto objavi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi