VAR ipak u Ligi prvaka!
UEFA je odbijala mogućnost uvođena tehnologije, ali su se očigledno čelnici ove organizacije predomislili (Foto: EPA)

UEFA uskoro saopštava odluku

VAR ipak u Ligi prvaka!

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ipak je odlučila da uvede video tehnologiju na utakmicama Lige prvaka.

Prema informacijama do kojih je došao britanski Times, UEFA je jako blizu odluke da već od ove sezone, odnosno od utakmica četvrtfinala Lige prvaka, počne sa korištenjem VAR tehnologije.

Iako je UEFA bila striktno protiv uvođenja VAR-a u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na svijetu, pozitivna iskustva sa Svjetskog prvenstva u Rusiji natjerala su ih na razmišljanje i navodno je odlučeno da se tehnologija uvede već od ove sezone.

Potvrda uvođena VAR-a u Ligi prvaka trebala bi stići već naredne sedmice. Čelnici UEFA-e će održati sastanak na tu temu 30. augusta u Monacu, gdje će biti i održan žrijeb grupne faze Lige prvaka.

VAR je na Svjetskom prvenstvu funkcionisao gotovo bez greške. Sudije su donijele veliki broj tačnih odluka zahvaljujući pregledavanju snimka, a i u svim većim ligama, osim Engleske, VAR je već uveliko u upotrebi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prošle sezone u Ligi prvaka je itekako bilo kontroverznih odluka, a naročito u četvrtfinalnom duelu između Real Madrida i Juventusa kada je za Kraljeve dosuđen penal za prolaz u nadoknadi meča.

UEFA očigledno sada želi izbjeći sve neugodnosti koje je imala u prošlosti i jako su blizu donošenja velike odluke.

Top Komentari

Babo
Znači neće Real biti prvak za 200 godina hahhahahah
11 7
Zoilomas
Bravo
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi