Bitna pobjeda u Parizu: Da li je Džumhur najavio bolje dane?
Naš najbolji teniser je danas konačno došao do pobjede i to u duelu sa favorizovanim Nijemcem Peterom Gojowczykom (2:0)

Bh. teniser prekinuo crni niz

Bitna pobjeda u Parizu: Da li je Džumhur najavio bolje dane?

Najbolji bh. teniser danas je konačno prekinuo negativni niz od pet uzastopnih poraza koje je bilježio na turnirima u Shenzhenu, Tokiju, Šangaju, Moskvi i Beču.

Izuzev Shenzhena, Džumhur je na ostalim pomenutim turnirima završavao nastup već u 1. kolu, zbog čega je na ATP listi nazadovao na 52. mjesto.

Međutim, možda je Damir danas najavio povratak u pravu formu i novi uspon na listi jer je rezultatom 2:0 savladao favorizovanog Petera Gojowczyka u 1. kolu Mastersa u Parizu.

Džumhur je do pobjede došao nakon nešto manje od jednog i po sata, a po setovima je slavio sa 6:4 i 7:6.

Damir Džumhur će u 2. kolu ATP turnira u Parizu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji zauzima 16. mjesto na ATP listi. Taj meč je na rasporedu prekosutra (srijeda).

Top Komentari

mesut10
Damirova najveća nesreća je to sto prije 3-4 godine nije našao pravog trenera. Umjesto za vremenom sazrijeva imam osjećaj da psihički nazaduje. Velika šteta jer me Dzumi podsjeća me na Davida Ferrera koji je većinu karijere proveo u top 5, također bio vrlo nizak sa slabim servisom, a polju garantujem nije bio puno bolji od Dzumhura jer je Damir tu predobar. Al razlika između Ferrera i Damira je u glavi i to isključivo u glavi. Dobar trener bi to sigurno popravio i po meni bi sigurno bio u top 15 dugo vremena.
16 0
rajvosa46
Iduci mec igra SUTRA protiv Tsitsipasa. Trebalo bi biti na Sport Klubu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi