Misimovićev nasljednik: Amer Gojak dobio poziv u reprezentaciju BiH!
Mladi fudbaler Dinama je već jednom bio pozivan u A tim BiH kod selektora Baždarevića, ali tada nije dobio priliku da upiše i prve minute

Nagrada za sjajne igre

Misimovićev nasljednik: Amer Gojak dobio poziv u reprezentaciju BiH!

Mladi bh. fudbaler Amer Gojak dobio je poziv Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice protiv Austrije i Španije, koje se igraju 15. i 18. novembra u Beču, odnosno Las Palmasu.

Dosadašnji mladi reprezentativac BiH još uvijek nije upisao prve minute u dresu A reprezentacije, iako je već jednom bio pozivan i to u mandatu Mehmeda Baždarevića. Bivši bh. selektor Gojaku, ipak, nije pružio šansu u susretu sa Gibraltarom u Zenici.

Amer Gojak već dosta dugo igra važnu ulogu u zagrebačkom Dinamu, gdje je stasao u standardnog prvotimca uprkos izuzetno jakoj konkurenciji. Ovaj 21-godišnjak je u tekućoj sezoni odigrao 16 utakmica za Dinamo, a njegov učinak je jedan gol i dvije asistencije.

Na važnijim utakmicama obično na terenu provede svih 90 minuta, dok pretežno ima manju minutažu na utakmicama u kojim trener Nenad Bjelica odmara glavne igrače.

Iako će Robert Prosinečki spisak za predstojeće utakmice saopštiti tek u petak, već je poznato da će se na njemu naći ime Amera Gojaka, kojem će to biti najbolja nagrada za sjajne igre koje u kontinuitetu pruža u dresu zagrebačkog kluba.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Amer Gojak je ponikao u Željezničaru u kojem nikada nije dobio šansu u prvom timu, a prije transfera u Dinamo je nastupao za Olimpik. Za Modre je Gojak odigrao ukupno 86 utakmica, postigao je sedam golova uz 12 asistencija.

Gojak je nedavno dobio i veliku pohvalu od legendarnog Zvjezdana Misimovića, koji ga je nazvao svojim nasljednikom u dresu Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Romario 77
Cestitam Amere i sretno u zmajevima
55 1
Jadnimi
Koliko se iz teksta vidi, momak još uvijek nije dobio poziv, a u naslovu piše da ga je dobio??? Kada ga dobije, ako dobije, neće biti nezasluženo, biće to u najmanju ruku nagrada, za ono što je pružio u U21, plus potvrda dobrih igara za klub. Srretno momčino.
37 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi