Džeko o igrama reprezentacije: Vjerujem da možemo mnogo bolje
Otkrio bi šta bi za reprezentaciju BiH značio odlazak na Evropsko prvenstvo

Kapiten Zmajeva otvoreno o Ligi nacija, dosadašnjim igrama, Prosinečkom...

Džeko o igrama reprezentacije: Vjerujem da možemo mnogo bolje

Samir Mlaćo

U okviru promocije UEFA Lige nacija za UEFA-u je govorio kapiten „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Naš kapiten igra sjajno u Ligi nacija, gdje je upisao tri pogotka u isto toliko mečeva. Dotakao se samih igara naše reprezentacije, ali i govorio šta za njega predstavlja Liga nacija, te sam koncept ovog takmičenja.

"Ide dobro. U dvije posljednje utakmice smo ostvarili dvije pobjede, te ćemo i u naredne dvije pokušati ostvariti isto tako dobre rezultate. UEFA je donijela pravu odluku osnivanjem lige. Ekipe su više motivirane i velika je razloga između Lige nacija i prijateljskih mečeva. Svaka prijateljska utakmica je ipak prijateljska, a u Ligi nacija ima takmičarski duh. Mi smo sve napravili u ove dvije utakmice da dođemo do pozitivnih i same te utakmice su dokaz da se svi bore da pobjede", kazao je Džeko.

"Napravili smo dobar posao do sada, ali ima tu još da se igra. Jedan od ciljeva je da idemo u A skupinu gdje su najbolje reprezentacije. Za sada sve zavisi od nas".

Govorio je o tome šta bi za našu reprezentaciju značio odlazak na EURO.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Bila bi to velika stvar za reprezentaciju i državu. Nogomet zadnjih godina donosi mnogo dobro, pravi pozitivan imidž o državi. Mi imamo dosta mladih igrača, tu je i novi selektor, a sedam utakmica smo bez poraza. Ima tu još prostora za napredovanje, tu su i momci iz mlade reprezentacije. Vjerujem da možemo igrati mnogo bolje nego posljednjih par utakmica. Ima tu prostora za napredak".

Top Komentari

Leo
Da je bolje ne bi valjalo...
6 1
bosnjo
Nemoj me puno hvaliti
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi