Kosovo na pragu plasmana u Ligu C
Sedam pogodaka je postignuto u dva susreta.

Nova pobjeda Kosova na Malti, siguran i Azerbejdžan

Kosovo na pragu plasmana u Ligu C

U Ligi nacija večeras se igraju utakmice grupa A, B, C, D. U grupi D Azerbejdžan je ugostio Farske Otoke i lagano došao do tri boda. Bilo je 2:0, a domaće u vodstvo je doveo Nazarov u 18. minuti.

Madatov je u 28. minuti povisio 2:0, te je to bilo sve kada su pogoci u ovom susretu u pitanju.

Selekcija Kosova nastavila je sa sjajnim igrama i na korak je plasman u Ligu C. Naime, Kosovo je večeras sa 5:0 deklasiralo Maltu.

Nakon prvog poluvremena Kosovo je vodilo 1:0 pogotkom Muriqija iz 15. minute. Na 2:0 je povisio Kololli u 70.minuti, a zatim dva brza pogotka Avdijaja za visokih 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Rashica pogotkom četiri minute prije kraja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kosovo je kolo prije kraja na prvom mjestu sa 11 osvojenih bodova, Azerbejdžan ima devet, Farski Otoci četiri, a Malta samo dva.

Top Komentari

pogba69
Sad kad uđu u ligu sa Srbijom i pobijede ih u Beogradu hahahaha
15 3
ljiljan
a mozda da napisete protiv koga Kosovo igra u tom zadnjem kolu, svakakvim glupostima i nepotrebnim recenicama ispunjavate clanke a preskacete korisne informacije
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi