Ponovo ništa od revanša? Predsjednik Boce ima najgori mogući prijedlog
Meč se prvo trebao igrati u subotu, pa u nedjelju, a sada je pitanje da li će se ikada i odigrati.

Revanš se nikada neće ni odigrati?

Ponovo ništa od revanša? Predsjednik Boce ima najgori mogući prijedlog

Predsjednik Boce Juniors Daniel Angelici je poručio da njegov tim nema namjeru igrati bilo kakvu revanš utakmicu protiv River Platea u finalu Copa Libertadores. 

Angelici je danas bio na sastanku predstavnika Boce, Rivera i CONMEBOL-a, a nakon istog je poručio da nije zadovoljan što je predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez izašao u javnost sa eventualnim datumom odigravanja meča.

On je poručio kako njegov klub nema namjeru igrati više bilo kakav meč te da se očekuje odluka nadležnog suda o ovom slučaju.

"Mi u našim glavama nemamo to da ćemo igrati revanš, nisam zadovoljan što je CONMEBOL stavio datum", započeo je Angelici pa nastavio:

"Podnijeli smo tužbu o diskvalifikovanju Rivera i čekamo odluku nadležnog suda. Ne prihvatamo meč do odluke suda. Postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da smo u pravu", poručio je između ostalog predsjednik Boce.

Podsjetimo, u današnjem saopštenju CONMEBOL-a se navodi da će se meč igrati 8. ili 9. decvembra, ali se ostavio prostor da bi nadležni sud mogao promijeniti ovu odluku.

Dakle, sada nam ostaje da čekamo i vidimo da li će se revanš uopšte ikada i odigrati. Svakako da bi svim istinskim ljubiteljima fudbala širom svijeta bilo žao ako se zaista prijedlog o diskvalifikaciji Rivera usvoji jer bi tada ostali uskraćeni za još jedan sjajan meč između ova dva tima, pa je ovaj prijedlog Boce za nas neutralce svakako najgori mogući.

Top Komentari

adis_D11
Do sada sam bio neutralan Ali posle svega ovoga I srcem I dusom navijam za river.Prvo ovo je velika sramota za Argentina da nemoze organizovati utakmicu.Drugo river ce biti ostecen ako se utakmica nebude igrali na njihovom stadionu (monoment) iz razloga sto se prva utakmica igrala na bokinom stadionu tj labombonera,ako je bolan igrala na svom stadionu posteno bi bilo da igra i river.Trece neopravdavam navijace rivera Ali ko je organizovao da bokin bus prolazi kroz korteo riverovih navijaca,dok smrad gago I’m pokazuje srednji prst pa sta su ocekivali da ce ovi samo mirno gledat sto ih jedan smradina tako provocira.Cetvrto ako ciganski predsjednik boke nezeli da se utakmica odigra I zeli da dobije titulu za zelenim stolom onda se boka treba stiditi jer fudbal se igra na zelenom terenu ne stolu.Imao bi jos dosta toga napisat Ali mislim da je dovoljno,posle svega ovoga boka mi se zgadila a nekad sam je volio.
19 23
pashabih
Trebaju igrati na neutralnom stadionu bez navijača Rivera.
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi