Igračice Benfice na 14 utakmica postigle 257 golova, a nisu primile nijedan

Nevjerovatna statistika

Igračice Benfice na 14 utakmica postigle 257 golova, a nisu primile nijedan

Endin Čaušević

Fudbalerke Benfice ove sezone u domaćem prvenstvu igraju nevjerovatno, a njihova statistika mnoge je ostavila bez riječi.

U prethodnom kolu Benfica je na domaćem terenu ostvarila pobjedu sa 32:0 što je bilo iznenađenje za sportsku javnost, ali tek kada su vidjeli statistiku ovog kluba u tekućoj sezoni ostali su bez teksta.

Naime, igračice portugalskog tima ove sezone u domaćem prvenstvu odigrale su 14 utakmica, te su slavile na svim mečevima. No, gol razlika ovog tima je tek priča za sebe i nisu bez razloga došle u centar pažnje sportske javnosti.

Nakon 14 utakmica igračice ovog tima postigle su nevjerovatnih 257 golova i još uvijek im niko nije uspio zatresti mrežu. Iza njih je gradski rival Sporting, a igračice ovog tima na 12 mečeva dale su 113 golova, no primile su 16 i to 14 od Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

Baggio89
Vode da daju...
0 0
Nany
Koja ste vi prevara, Benfika je trenutno 3 sa gol razlikom 30:20,de se malo informišite a ne lupat ko maksim po diviziji, lp
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi