Kuduzović: Moglo je i bolje, ali tek kasnije čovjek vidi neke stvari
U karijeri igrao za Željezničar, Slobodu, Radnički, Zvijezdu, Čelik, Bratstvo...

Iskusni stoper Veleža za SportSport.ba

Kuduzović: Moglo je i bolje, ali tek kasnije čovjek vidi neke stvari · Intervju

Edmir Škorić, foto: E. Haračić

Elmir Kuduzović (33) dobro je poznato ime u okvirima bh. fudbala. Igrao je godinama u Premijer ligi, potom u Prvoj ligi FBiH i ovaj požrtvovani, skromni i borbeni Tuzlak pored svega smatra da je ipak mogao bolje u karijeri.

Kuduzović je prije desetak godina igrao za Željezničar, potom u Slobodi, za zenički i nikšićki Čelik, Zvijezdu iz Gradačca, vraćao se u Slobodu i Radnički iz Lukavca, a da bi 2016. godine prešao u Bratstvo iz Gračanice. Godinu dana kasnije potpisao je za Velež i sada s ponosom nosi dres Rođenih.

Upravo Kuduzović jedan je od iskusnijih igrača Veleža i osim što pruža dobre partije na terenu, zadužen je i za 'odgoj' mladih i talentovanih igrača ovog kluba. Svojim igračkim i ljudskim pristupom postao je jako cijenjen, što govori i podatak da ga Ibro Rahimić nakon penzionisanja želi u svom stručnom štabu.

"Drago mi je što sam došao u Velež. I ranije sam imao poziva iz Mostara, tada se nismo dogovorili, ali sudbina je htjela da zaigram u dresu Veleža i ponosan sam zbog toga", govori Kuduzović za SportSport.ba.

U Mostaru svi žele da se Velež vrati u Premijer ligu, a i dosta neutralnih simpatiše Rođene i priželjkuje da budu ponovo u elitnom razredu bh. fudbala. Ipak, morat će to dokazati na terenu, a u proljetni dio Prve lige FBiH ulaze sa sedam bodova prednosti u odnosu na Olimpik.

Protiv Veleža svi igraju i bolje nego što mogu

"Očekuje nas dosta teška polusezona. Svi daju svoj maksimum, više nego što mogu, kada igraju protiv Veleža i zato mislim da nas očekuje teška borba bez obzira što imamo sedam bodova prednosti. Moramo igrati najbolje što možemo u svakom meču, samo tako možemo da se vratimo u Premijer ligu", tvrdi Kuduzović.

On smatra da su igrači, posebno mladi, svjesni težine grba kojeg nose na grudima. Boje Veleža nekada su branile najveće legende bh. fudbala poput Vahe Halilhodžića, Dušana Bajevića, Envera Marića, Mehe Kodre...

"Mislim da su igrači svjesni grba kojeg nose na dresovima. Dosta mladih igrača je svjesno da igraju za Velež. Moram reći da Velež ima dosta mladih i talentovanih igrača i da će ovaj klub u budućnosti imati čemu da se nada".

"Mogao sam više u karijeri"

Iskusni igrači tu su da pomažu mlađim kolegama...

"Ima nas nekoliko iskusnih poput mene, Fajića ili Bobića i trudimo se da ovim mlađima pomažemo kako bi i oni jednog dana pogledali iza sebe i vidjeli da su imali uspješnu karijeru".

Kuduzović je igrao za nekoliko klubova, a vrijedi istaći da je bio dio tuzlanske Slobode i FK Željezničar, no smatra da je ipak mogao više u karijeri.

"Nisam do kraja zadovoljan. Dok sam bio mlađi igrač, nisam se dobro snašao i tek kasnije čovjek vidi neke stvari i da je mogao bolje i više. Mogu samo da poručim da naši igrači trebaju dosta da rade i sigurno će im se vratiti".

Dosta je govora o (ne)kvalitetu Premijer lige, za neke je svaki dan liga sve bolja, drugi pak smatraju da je sve gora i gora.

"Premijer liga se, po mom mišljenu, iz dana u dan sve više popravlja, igrači sada lakše odlaze u inonstranstvo nego prije. Ipak, daleko smo od nekih ozbiljnih liga, ali ne trebamo se potcijeniti".

Očekuješ li da budeš starter tokom utakmica u proljetnom dijelu sezone?

"Šef odlučuje, a ja sam tu na raspolaganju i, ako budem potreban, spreman sam igrati svaku utakmicu".

Ibro Rahimić je uveo nešto novo

O treneru Ibri Rahimiću Kuduzović ima samo riječi hvale.

"Rahimić je prije svega dobar čovjek, a i dobar je trener. Ranije ga nisam poznavao, a sada vidim kako radi i od njega dosta mogu da nauče mladi igrači".

Kakav Velež se očekuje u nastavku?

"Velež igrač napadački fudbal. Ibro Rahimić je uveo nešto novo, a meni se sviđa što se Velež orijentisao na mlade igrače i što ih tim gura".

Iako je igrao za Željezničar, jedna od najdražih utakmica mu je ona protiv - Željezničara.

"Bilo je par utakmica, mislim finale Kupa protiv Željezničara, a u Veležu su mi najdraže bile utakmice u kojima smo pobijedili glavne konkurente".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Možda mnogi ne znaju, ali svojevremeno je Kuduzović zaigrao i za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Kod Ćire Blaževića sam bio pozvan u A reprezentaciju i to mi je bila velila čast", istakao je Kuduzović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Pravi covjek i sportista.Takve ljude treba mostarska svetinja.
4 2
redbull
Sjecam ga se kad je igrao u Čeliku, predobar igrac. A sjeca se i on naseg navijanja: "Onii ti gaa puseee Kuduuuzeee"
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi