Finske smo se mnogi pribojavali pred kvalifikacije, a sada se bojimo još više

Rutinska pobjeda protiv Armenije

Finske smo se mnogi pribojavali pred kvalifikacije, a sada se bojimo još više

Fudbaleri Finske pokazali su zavidan kvalitet večeras protiv Armenije te su pomenutu reprezentaciju pobijedili u gostima sa 2:0 u okviru 2. kola kvalifikacija za Euro.

U pitanju je susret iz naše grupe koji je odigran nešto ranije u odnosu na naš meč protiv Grčke i susret Italije i Lithenštajna.

Finske smo se mnogi pribojavali pred ove kvalifikacije, a čini se da sada imamo i razlog više jer su odigrali zaista sjajan meč protiv Armenije i to u gostima.

Uzbuđenja su počela u 14. minuti kada su gosti do vodstva došli nakon fantastične akcije, a strijelac je bio Jensen. Do kraja prvog dijela Finci su imali još nekoliko lijepih napada, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku meča Finska pitanje pobjednika rješava 12 minuta prije kraja i to nakon gola Soirija.

Treba reći i to da su Armenci imali sjajnu šansu u 82. minuti kada je sjajno šutirao Ghazaryan, ali Hradecky mu je još bolje odbranio udarac.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Finska je ostvarila vrlo bitnu pobjedu.

Sada Finci imaju tri boda nakon dva kola, a Armenija je ostala bez bodova. Kao što smo maloprije i rekli, u grupi J večeras se osim meča BiH - Grčka igra i susret Italija - Lithenštajn.

Kvalifikacije za Ep, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Armenija - Finska 0:2

Top Komentari

crni1000
Ne netrebamo se sa ovim igracima plasiti jedne finske, ne podcijenit ih da ali ih se plasiti ne!!!
2 0
Cibre
Normalno da se trebamo bojati svih REPREZENTACIJA u grupi, nismo mi velesila vec mala drzava bez ulaganja u sport, sve nesto ho ruk tezimo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi