Sejad Salihović i definitivno završio karijeru

Legendarni bh. reprezentativac

Sejad Salihović i definitivno završio karijeru

Admin Čaušević

Najveći uspjeh u historiji bh. reprezentativnog fudbala ostvaren je plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Nekoliko igrača iz te generacije je već okačilo kopačke o klin, a danas im se pridružio i Sejad Salihović.

Da ovaj 34-godišnjak više neće igrati profesionalni fudbal potvrdio je njegov agent Tolga Dirican bez obzira što je na stolu imao dosta ponuda iz Cvajte.

"Bilo je mnogo ponuda iz druge lige, ali on neće nastavljati karijeru", rekao je Dirican za Fussball Transfer.

Salihović je deset mjeseci bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s HSV-om. Najveći trag ostvario je igrajući za Hoffenheim čiji je bio član od 2006. do 2015. godine. Još je nastupao za kineski Renhe i šivcarski St. Gallen. Profesionalnu karijeru je započeo u Herthi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Za reprezentaciju BiH je odigrao 47 mečeva i postigao četiri gola. Prvi put u dresu nacionalog tima je nastupio u oktobru 2007. godine, a posljednji u oktobru 2015. godine protiv Kipra.

Ostat će upamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svojoj generaciji.

Top Komentari

Omerovic Alem
Hvala sejo ? puno srece u svemu ti zelim
20 0
starmac
Puno zdravlja Sejo i HVALA ti sto si nas veselio .
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi