Bez koliko novca je FK Željezničar ostao zbog licence?

Ukoliko se potvrde nezvanične informacije

Bez koliko novca je FK Željezničar ostao zbog licence?

Danas je u Sarajevu održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH. Između ostalog se razmatrao i zahtjev FK Željezničar za izdavanje licence za nastup u evropskih takmičenjima u novoj sezoni, a prema nezvaničnim informacijama komisija je odlučila da Plavi sa Grbavice licencu neće dobiti.

To znači da će Željezničar ostati bez nastupa u UEFA-inoj Evropskoj ligi iako je plasman u kvalifikacije za grupnu fazu ovog takmičenja izborio u minuloj sezoni Premijer lige BiH.

Osim što će ostati bez prilike da nastupa na međunarodnoj sceni, Željezničar će, u slušaju da je zaista ostao bez licence, ostati i bez značajnih finansijskih sredstava.

UEFA je prošle godine povećala nagradni fond za svoja takmčenja, pa će tako Željezničar ostati bez sigurnih 240.000 eura koliko donosi nastup u prvom pretkolu Evropske lige.

U slučaju eventualnog plasmana u drugo pretkolo Evropske lige, za šta bi Željezničar imao dobre šanse, UEFA klubove nagrađuje sa dodatnih 260.000 eura. Nastup u trećem pretkolu "vrijedi" još 280.000 eura, dok klubovi eliminisani u play-offu dobijaju 300.000 eura.

Inače, plasman u grupnu fazu Evropske lige donosi svakom klubu 2.92 miliona eura.

Dakle, Željezničar će zbog nedobijanja licence ostati bez sigurnih 240.000 eura, a potencijalno bi Plavi sa Grbavice mogli ostvariti i dodatnu zaradu od prodaje ulaznica, sponzorstava itd.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, čini se da će pomenuti novac u kasu bijeljinskog Radnika koji će u kvalifikacije za Evropsku ligu umjesto Željezničara.

Naravno, još uvijek je riječ o nezvaničnim informacijama, pa treba sačekati službenu potvrdu odluke Drugostepene komisije za licenciranje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KadPlaneDaPlane
NS BiH poziva navijače FK Željezničar, da se na idućoj utakmici reprezentacije koja će se odigrati na stadionu Grbavica, prikladnom bakljadom zahvale savezu na korektnom odnosu, a posebno na izvanrednom suđenju tokom cijele sezone i nepristrasnosti komisija za licenciranje. S poštovanjem, predsjednik saveza. Elvedin Dino Begić. Iz FK Željezničar su odgovorili svim dušmanima koji trenutno likuju: J..... vam Željo mater svima!
1 13
AmarHZ
ovo je 2 put da je Slavko odveo Radnik u Evropu (----- SLAVK MAJSTORE HORDE SU UZ TEBE!!!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi