Zmajevi danas žele pokoriti Tampere

BiH igra važan meč kvalifikacija za EP

Zmajevi danas žele pokoriti Tampere

Reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Pred izabranicima Roberta Prosinečkog je već danas duel sa Finskom.

Zmajevi su već neko vrijeme u suncem okupanom Tampereu gdje se pripremaju za važan meč kvalifikacija koji se danas od 18:00 sati igra na "Ratina" stadionu.

BiH je u prve dvije utakmice kvalifikacija osvojila četiri boda, te se trenutno nalazi na trećem mjestu u Grupi J sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Grčka. Finci su četvrti sa tri boda osvojena protiv Armenije, dok je naš današnji protivnik kvalifikacije otovrio porazom na gostovanju kod Italije.

Zbog toga bi pobjeda BiH u ovom meču bila izuzetno važna za nastavak kvalifikacija pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da Zmajevi već u utorak gostuju Italiji.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je blagi favorit protiv Finske. Također, u Finskoj rijetki očekuju golijadu, pa je tako kvota kladionice MOZZART na 3+ golova odlična - 2.35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Finske i BiH.

Ipak, Robert Prosinečki je imao određenih problema pred duel sa Fincima, a najveći je svakako neigranje suspendovanog Miralema Pjanića. Pored Pjanića, Prosinečki nije mogao računati na Kolašinca i Krunića, pa ćemo vidjeti za kakvu će se startnu postavu odlučiti selektor BiH.

Dosta problema je imao i selektor Finske Markku Kanerva s obzirom da za predstojeće mečeve ne može računati na Thomasa Lama (Zvolle), Fredrika Jensena (Augsburg) i iskusnog ofanzivnog veznjaka Romana Eremenka (Rostov).

Više informacija na OVOM linku.

Ipak, Finci i bez pomenutog trojca imaju nekolicinu izuzetno kvalitetnih igrača, a prvo ime i najveća opasnost za Zmajeve je svakako Teemu Pukki, 29-godišnji napadač koji iza sebe ima sjajnu sezonu u engleskom Norwichu.

Pukki je u minuloj sezoni pomogao svom Norwichu da se plasira u Premier ligu, a okitio se i titulom prvog golgetera Championshipa sa 29 postignutih golova.

"Nadam se da će naša odbrana zadržati Džeku na nuli, pa da nama bude dovoljan i jedan gol na dođemo do pobjede", istakao je Pukki u najavio utakmice.

Osim Pukkija, neke od glavnihi uzdanica selektora Kanerve su odlični lijevi bek Jere Uronen, veznjak Lod i iskusni kapiten Tim Sparv.

Ipak, možda i najsnažniji dio ekipe Finske je odbrana kojom komanduje sjajni golman Bayera iz Leverkusena Lukas Hradecky.

Bez obzira na kvalitete neugodne Fisnke, Zmajevi u Tampereu idu na pobjedu.

Selektor Prosinečki je, međutim, svjestan važnosti današnje utakmice.

"Ne znači previše to što smo propustili jedan trening. Odradili smo šta smo trebali i to je dovoljno. Razmišljali smo unaprijed ko će igrati umjesto Pjanića i za to smo se pripremali. Imamo jednu tešku utakmicu, koju ako dobijemo, imamo veliku šansu da idemo dalje. Ovo je jedna od ključnih utakmica za nas i tako smo se pripremali svi skupa. Očekujemo dobru utakmicu i dobar rezultat", rekao je selektor i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo svi da ova grupa nije lagana. Italija je favorit, a BiH, Grčka ili Finska će se boriti za drugo mjesto. Nama je najvažnija ova sutrašnja utakmica, fokus je na nju. Ja sam veliki optimista, bio sam i prije početka kvalifikacija. Imamo velike šanse da odemo na EP i vjerujem da ćemo otići, vidjet ćemo sa kojeg mjesta".

"Sigurno da nije najbolji termin za igrati jer je na kraju duge sezone. Kako je nama, tako je i njima. Mi smo dobro spremni s obzirom na to da su nam ove dvije utakmice jako bitne, pogotovo ova sutra. Znamo šta nam ova pobjeda može donijeti i ne razmišljamo još uvijek o odmoru", poručio je pred današnju utakmicu Edin Džeko.

Top Komentari

Eminbos
0:0
0 1
Mowzilla
Samo jako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije