Odabrao "čudan" broj: Sa dva poteza Buffon je još jednom pokazao svoju veličinu!

Vratio se u Juventus

Odabrao "čudan" broj: Sa dva poteza Buffon je još jednom pokazao svoju veličinu!

Admin Čaušević

Gianluigi Buffon se danas i zvanično vratio u Juventus potpisavši jednogodišnji ugovor. 

Prilikom povratka kako je rekao svojoj kući legendarni italijanski golman je još jednom pokazao svoju veličinu.

Mnoge je zanimalo da li će Buffon da li će ponovo nositi kapitensku traku i uzeti "jedinicu", ali je presudilo veliko poštovanje prema saigračima.

Wojciech Szczesny i Giorgio Chiellini su 41-godišnjaku ponudili da nosi broj 1 i bude kapiten ekipe, ali je on to odbio.

Buffon se zahvalio saigračima te je odlučio da stvari ostanu onakve kakve su bile u prošloj sezoni kada je on branio u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legenda svjetskog i evropskog fudbala je odlučila uzeti broj 77, dok će kapiten ekipe i dalje biti Chiellini.

Računajući i prethodnih 17 sljedeća sezona će Buffonu 18. u dresu Juventusa u kojoj će imati samo jednu želju: konačno osvojiti Ligu prvaka.

Top Komentari

luks-02
Podpisao samo zato da odigra 8 utakmica po 10 minuta i tako prestigne Maldinija.To nije nikakva veličina nego je najobičnija pohlepa po slavi.
4 9
Adonuman
Pozadugo ces taj san sanjat.....
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi