Bale zaigrao i zabio protiv Arsenala, Asensio teško povrijeđen
(Foto: Epa)

Internacionalni Kup šampiona

Bale zaigrao i zabio protiv Arsenala, Asensio teško povrijeđen

Midhat Šljivak

Real Madrid je nakon penala savladao Arsenal na Internacionalnom Kupu šampiona.

Kraljevi su uspjeli da stignu dva gola minusa u ovom meču. Nakon 90 minuta igre bilo je 2:2, a nakon penala je Real slavio sa 3:2.

Loše je počelo za tim iz Madrida. Nacho je već nakon devet minuta igre morao napustiti teren zbog dva žuta kartona, a u 10. minuti Lacazette pogađa sa penala za vodstvo Arsenala od 0:1.

U 24. minuti novi gol u mreži Kraljeva. Lacazzette je fantastično poslužio Aubameyanga, a ovaj pogađa za 0:2.

Arsenal je u finišu prvog dijela ostao također bez jednog igrača. Sokrtatis je u dvije minute dobio dva žuta kartona i snage su ostatku meča bile poravnane.

To je Real iskoristio kako bi preko Balea (56.) i Asensia (59.) uspio da dođe do 2:2, ali se do kraja regularnog toka rezultat nije mijenjao. Na penale je slavio Real.

Treba svakako istaći da je Asensio u 65. minuti doživio tešku povredu koljena i pretpostavlja se da će dugo vremena biti van terena.

Sead Kolašinac je odigrao kompletan meč za Topnike...

Bayern je golom Leona Goretzke savladao Milan sa 1:0, a i ovaj meč je obilježila povreda. Novi igrač Rossonera Theo Hernandez napustio je igru u finišu prvog poluvremena zbog povrede članka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Gdje je Hazard bio danas ! haha
0 4
DaRepliciram
hhh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi