NK Čelik: Gostoprimstvo i bezbjednost su dvije različite stvari

Zenički klub uputio otvoreno pismo NSBiH

NK Čelik: Gostoprimstvo i bezbjednost su dvije različite stvari

NK Čelik je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu Premijer lige BiH. Zeničani su, naime, u prvom kolu savladali Široki Brijeg na Pecari.

Slavili su fudbaleri Čelika sa 0:1, tako da su i gostujući navijači na Pecari itekako imali razloga za slavlje.

Ipak, gostujući navijači su nakon utakmice naišli na probleme jer su na njihovom autobusu razbijena stakla.

Danas je NK Čelik uputio otvoreno pismo NSBiH, kako zbog problema u koje su upali njihovi navijači, tako i zbog činjenice da se fudbaleri, stručni štab i čelnici kluba očigledno nisu osjećali sigurno na Pecari zbog navodnih propusta u organizaciji.

Ipak, iz Čelika su se zahvalili Širokom na gostoprimstvu, ali poručili da su gostoprimstvo i sigurnost dvije različite stvari.

Otvoreno pismo NK Čelik NSBiH prenosimo u cjelosti

"Poštovani,

Pišemo Vam da iznesemo svoju zabrinutost, utiske i iskustva sa utakmice NK “Široki Brijeg” - NK “Čelik”, odigrane 22.07.2019. godine na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Naime, pored pobjede i fantastičnog rezultata našeg tima dužni smo da Vas kao nadležnu fudbalsku organizaciju obavijestimo o bezbjednosnim propustima domaćina.

Prije svega bismo se zahvalili domaćinu na gostoprimstvu, ali gostoprimstvo i bezbjednost su dvije različite stvari. Iznenađeni smo prisustvom vrlo malog broja policijskih snaga i nedostatak graničnika i barijera obzirom da su navijači Širokog Brijega mogli prići kako žele, kako do dijela gdje se nalazi VIP gdje su bili smješteni članovi rukovodstva i igrači NK “Čelik”, tako i do navijača prilikom izlaska istih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatramo da je najveći propust bio taj da je sa stadiona istovremeno dozvoljeno da izađu gostujući i domaći navijači što je i dovelo do incidenta, odnosno napada na autobus koji je prevozio navijače našeg kluba. Važno je i napomenuti da policija nije dozvolila zaustavljanje autobusa da bi se uradio uviđaj, na čemu su insistirali vozač autobusa i navijači. Policijski službenici to nisu dozvolili i rečeno im je da će se uviđaj uraditi par kilometara dalje, a nakon dolaska na tu lokaciju rečeno je da nemaju ovlasti jer su u drugom kantonu. Pitamo Vas kako da se naplati šteta za polupani autobus i molimo Vas da upozorite na poštivanje zakona Bosne i Hercegovine. Koliko ta neizvjesnost i nesigurnost na stadionu Pecara ima uticaj na performanse igrača i rad stručnog štaba prosudite sami i da li se svaka utakmica na Pecari treba proglasiti utakmicom visokog rizika?

Bez obzira na sve uprava NK “Čelik” će sa igračima, i zajedno sa navijačima učestvovati u nadoknadi štete i vraćanje autobusa u prvobitno stanje."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Tako je, nek svi cuju sta se desava u tom fasistickom selu... da se ne misli da samo FKS i Horde Zla imaju problem... navijacima Sarajeva se dole ne dozvoljava dolazak na finale Kupa, svake druge godine na prvenstvenu utakmicu... kako onda to selo moze dobiti licencu za takmicenje ?????? Jedino msm da zeljescari nemaju problem s njima i da se medjusobno lizu... sjetimo se i nacisticke zastave, zvizdanja drzavnoj himni i sl
17 0
DeleteTheElite
Klub će navijačima zajedno sa igračima namirivat štetu hahahaha
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi