Vijetnamski igrači stižu u FK Sarajevo!

Dogovorena saradnja

Vijetnamski igrači stižu u FK Sarajevo!

Admin Čaušević

Prema pisanju vijetanamskih medija posljednjih dana dogovorena je saradanja između PVF akademije i Bordo kluba. 

Prema pisanju vijetanamskih medija posljednjih dana dogovorena je saradanja između PVF akademije i Bordo kluba. 

PVF, odnosno investicioni fond za razvoj fudbala u Vijetnamu i Nguyen Hoai Namu su početkom ove godine postali vlasnici većinskog dijela upravljačkih prava FK Sarajevo. 

FK Sarajevo će sarađivati sa PVF akademijom kako strateški tako i tehnički. Prema pisanju portala Bongdaplus radi se o razmjeni igrača.

Vijetnamski igrači će dolaziti u Bosnu i Hercegovinu gdje će trenirati i pokušati da izbore mjesto u Sarajevu, dok će i fudbaleri iz naše zemlje odlaziti u Vijetnam.

Plan je da se u bliskoj budućnosti u Vijetnamu i Bosni i Hercegovini održavaju i trening kampovi kako bi se dodatno razmijenila iskustva.

Inače, u narednim danima juniorski tim FK Sarajevo će boraviti u vijetnamskom gradu Da Nangu gdje će nastupiti na međunardom turniru.

Za protivnike će osim domaćih igrača imati još U21 ekipu sastavljenu od studenata iz Japana te ekipu sa južnokorejskog Hanyang univerziteta. Turnir će se igrati od 30. oktobra do 5. novembra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Sta vi pricate bijednici jedni .. ukucajte na googleu PVF akademija , pa ćete vidjeti svemir u odnosu na vaše pašnjake i mizerne klubove za koje navijate. Jasno je da zavidite što je FK Sarajevo miljama ispred sviju ostalih .. ali ćete manje ofirni biti ako to zadržite za sebe... a ŠAMPIONU I LIDERU na tabeli se samo sageti možete ;) :*
22 4
bugx
koja komedija
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti