Irving fantastičnom trojkom riješio derbi New Yorka, Džanan Musa bez minutaže

Netsi bolji od Knicksa

Irving fantastičnom trojkom riješio derbi New Yorka, Džanan Musa bez minutaže

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su u fantastičnoj utakmici pobijedili gradskog rivala New York Knickse sa 113:109.

Netsi su uspjeli da dođu do prve pobjede u novoj NBA sezoni, dok je za Knickse ovo bio drugi poraz. Knicksi su bili veoma blizi pobjede u Brooklynu, ali na kraju je na scenu stupio nevjerovatni Kyrie Irving koji je svom timu donio preokret i pobjedu.

Domaći tim je dosta bolje otvorio meč i nakon prve dionice vodio je sa 32:23. Netsi su nastavili s dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a rezultat na poluvremenu bio je 64:51 za Brooklyn.

Činilo se da će Netsi doći do lagane pobjede jer su uspjeli u trećoj dionici zadržati razliku, ali Knicksi su odlično igrači u posljednjih 12 minuta. Gosti dolaze do preokreta i vodstva od 109:108 pola minute prije kraja, ali je onda stvari u svoje ruke uzeo Irving.

On je preuzeo na sebe jedan od posljednjih napadač Brooklyna, te je s trojkom svom timu donio prednost od 111:109. Netsi su meč riješili kada je LeVert pogodio za konačnih 113:109.

Netse je do prve pobjede u sezoni vodio Irving koji je ljetos stigao u klub. On je u ovom meču ubacio 26 poena, te je dodao pet asistencija, tri ukradene lopte i dva skoka. Istakao se i Dinwiddie s 20 poena.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa ni u ovom meču nije dobio minutažu. Što se tiče gostujućeg tima najefikasniji bio je Allonzo Trier koji je ubacio 22 poena.

Top Komentari

Bosnian King1
Dobice sledece sezone, nek sazrije malo. Kolko ga kale prerodice bgm.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi