Nezadovoljan stanjem u reprezentaciji napustio selekciju dan uoči utakmice!

Oprostio se po drugi put

Nezadovoljan stanjem u reprezentaciji napustio selekciju dan uoči utakmice!

Admin Čaušević

Narednih sedam dana rezervisana su utakmice reprezentacija širom svijeta.

Dok se u Evropi igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, afričke selekcije su započele borbu za plasman na Afrički kup nacija 2021. godine.

Sierra Leone je noć pred utakmicu protiv Lesotha ostao bez svog najboljeg igrača jer je Kei Kamara odlučio da se po drugi put povuče iz reprezentacije.

"Mogu potvrditi da sam se povukao iz reprezentacije jer sam nezadovoljan napretkom nacionalnog tima", rekao je Kamara za BBC.

"Član sam reprezetnacije od 2008. godine i nije bilo napretka niti smjera u kojem nacionalni tim treba da ide od omladinskog do seniorskog nivoa", rekao je ovaj 35-godišnjak.

"Selektor Tetteh je dobar čovjek i ima dobre namjere. Ali mislim da je star čovjek za kojeg ne vjerujem da može napraviti napredak u reprezentaciji."

Kamara koji je peti najbolji strijelac u historiji MLS-a je bio prvi strani igrač koji se priključio domaćim u sklopu priprema za duele s Lesotom i Beninom, ali kada je vidio šta se dešava u kampu reprezentacije odlučio je otići.

"Zvali su me bivši reprezentativci da promijenim odluku, ali nema povratka. Ovo je kraj moje reprezentativne karijere", poručio je Kamara.

Kamara se iz reprezentacije prvi put povukao 2015. godine jer reprezentativci ne dobijaju fer tretman. Za Siera Leone je debitovao u junu 2008. godine i od tada je skupio 29 nastupa.

Trenutno nastupa za ekipu Colorado Rapids, a u Evropi je igrao za Norwich City i Middlesbrough.

Inače, utakmice Siera Leone - Lesoto je završena rezultatom 1:1. Domaći su vodili golom Quee iz 77. minute, a za goste je u sudijskoj nadoknadi zabio Thaba.

Top Komentari

_arsenal_
Vi bas volite Arsenal haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi