Luka Garza dominira na otvaranju NCAA sezone

Bh. košarkaš sjajan

Luka Garza dominira na otvaranju NCAA sezone

Midhat Šljivak

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine Luka Garza igra fantastično na početku nove NCAA sezone.


Student univerziteta Iowa nezaustavljiv je u početnim utakmicama i nakon tri odigrana susreta na prosjeku je od 21.3 poena i 10 skokova.

Sinoć je 20-godišnji centar briljirao protiv Oral Robertsa. U pobjedi svog tima 87:74 ubacio je 30 poena i uhvatio je 10 skokova.

Pogodio je Garza 12 šuteva iz 19 pokušaja, te je potvrdio da se radi o izuzetnom talentu, koji bi u budućnosti mogao donijeti dodatni kvalitet u reprezentaciji BiH.

Ko je Luka Garza?

Iako je rođen i odrastao u SAD-u Luka ima bh. korijene.

Njegov otac je Frank Garza nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Također, Garza je porodično vezan sa legendarnim košarkašem Teomanom Alibegovićem, dok mu rođak Amar Alibegvić već nastupa za nacionalni tim BiH.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Jos samo da Teletović skonta da on postoji!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi