Čudan transfer iz vedra neba ili šala? Otpisani Realov "wunderkind" u Manchester Cityju!?

Zvanično saopštenje je tu, ali...

Čudan transfer iz vedra neba ili šala? Otpisani Realov "wunderkind" u Manchester Cityju!?

Iako je trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon sinoćnjeg poraza od Wolverhampton nagovijestio da neće biti "zimskih" pojačanja na Eitihadu sada stiže demant - ili ne.

Naime, Real Sociedad je na zvaničnoj stranici saopštio da Martin Odegaard ide na posudbu u Manchester City do kraja sezone.

Zanimljivo je da je Odegaard ljetos posuđen Real Sociedadu na period od dvije godine od strane Real Madrida, ali su Kraljevi klubu iz San Sebastiana možda ostavili mogućnost slanja mladog Norvežanina na nove posudbe. Naime, u zvaničnom saopštenju stoji da su Real Sociedad i Manchester City postigli dogovor o posudbi. Međutim postoji jedna "caka" - današnji dan je španska verzija 1. aprila - pa je vrlo vjerovatno i riječ o šali.

Ipak, zvanično saopštenje na stranici Real Sociedada i dalje stoji, a mnogi prenose da je riječ o transferu.

Čini se da je Real Sociedad sve nasamario, barem dok ne stigne potvrda sa druge strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martin Odegaard je u Real Madrid stigao kao tinejdžer iz Stromsgodseta, ali nikada nije dobio pravu priliku na Bernabeu. U prvom dijelu ove sezone je međutim 21-godišnji ofanzivac pružao sjajne partije u dresu Real Sociedada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi