Červar: Tajna uspjeha je bio Domagoj Duvnjak

Hrvatska savladala Crnu Goru

Červar: Tajna uspjeha je bio Domagoj Duvnjak

Endin Čaušević

Rukometaši Hrvatske večeras su savladali Crnu Goru sa 27:21 u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Hrvati su uspjeli doći do pobjede iako u prvom poluvremenu nisu baš blistali. Crnogorci su zadali dosta problema Kaubojima, ali je Hrvatska u drugom dijelu uspjela da prelomi meč i na kraju dođe do pobjede.

Nakon utakmice selektor Hrvatske, Lino Červar, objasnio je da je dobra igra odbrane bila ključna što je njegov tim na kraju uspio da dođe do pobjede.

"Odbrana je bila agresivna i gusta. Duvnjak je odlično igrao i činio Crnogorce nervoznima, to je tajna uspjeha. Loše smo počeli utakmicu, ali smo u drugom dijelu bili dosta bolji. U odbrani smo bili jaki, a u napadu imali dobre akcije. Zasluženo smo pobijedili večeras", rekao je Červar.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska naredni meč igra u subotu protiv Bjelorusije, dok će Crna Gora odmjeriti snage protiv Srbije.

Top Komentari

pero98
Ajmo Kauboji. Uz onakvo navijanje i igru iz drugog poluvremena mozemo daleko.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi