Nadal konačno objasnio zašto slaže bočice

Ima taj čudan ritual

Nadal konačno objasnio zašto slaže bočice

E. Škorić

Rafael Nadal ima neobične rituale tokom mečeva, a jedan se odnosi i na slaganje bočica.

Sigurno ste gledajući Nadala do sada uočili kako slaže bočice i pokušava ih pozicionirati baš onako po nekom svom pravilu i u savršenom redu. Uvijek ih reda isto i taj trik koristi uglavnom u pauzama između gemova ili setova.

"Ako ne znam šta da radim sa bočicama, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, ponavljam to, i postao je automatizam, tako da mogu da se skoncentrišem samo na igru i ono što me čeka", kazao je Nadal.

Nadal nije od onih koji iskaljuju bijes na reketima, pa je otkrio da nije nikada slomio reket u karijeri.

"Nisam nijedan reket slomio. Roditelji mi na početku nisu dali da lomim rekete. Kasnije sam shvatio da bi na taj način pokazao da ne vladam emocijama", poručio je Rafa.

Top Komentari

kn0x
Jednostavno navika
1 0
eye of the tiger
Nema to veze sa tim. To su obicni tikovi koji ga tjeraju da ponavlja konstantno iste stvari kao sto je je diranje lica,vadjenje gaca iz guzice I slicno, jer ga je strah da fe se nesto lose desiti ako to be ucini
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi