Čičkušić završio u bolnici: Namjera je bila jasna, za takve je boks, kavez, MMA...

Otvoreno za SportSport.ba o dešavanjima u subotnjem meču

Čičkušić završio u bolnici: Namjera je bila jasna, za takve je boks, kavez, MMA... · Intervju

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je subotnji revanš meč Kupa BiH između Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja i RK Maglaj. Gosti su u Gornji Vakuf stigli sa sedam golova prednosti, no nisu ih uspjeli odbraniti.

Sloga je slavila 34:26 i našla svoje mjesto među četiri najbolja tima u ovom takmičenju.

U Maglaju su nakon meča bili razočarani. Istakli su da su glavnu ulogu u ludoj završnici odigrale sudije, a ponajbolji rukometaš lige Benjamin Čičkušić završio je u bolnici zbog zatvorenog oka.

Čičkušić je postigao 13 golova u subotnjem meču, a nakon dva dana odlučio je govoriti za SportSport.ba.

Glavne kritike uputio je na račun sudijskog para koji je prema njegovom mišljenju sa namjerom dozvolio grubu igru. Zbog toga je kaže i završio u bolnici, a MRK Sloga i navijačima tog kluba ne zamjera ništa.

"U Maglaju je bilo sedam golova razlike. Ne mogu reći da je što se tiče suđenja sve bilo korektno, niti želim reći da je kod nas med i mlijeko, a negdje drugačije... Sudije su takve kakve jesu, rak rana bh. rukometa i to je jedina istina koju svi trebaju znati. U prvom poluvremenu meča u G. Vakufu sve je bilo u normalnom ozračju. Ne uzimam u obzir navijače, njih nekako i mogu shvatiti. Oni galame, pa čak i psuju, vrijeđaju, pomažu svom timu na razne načine. Masu ne možete kontrolisati. Razumijem dosta i igrače, rukomet je takav sport, ponese i adrenalin. Sve je bilo da kažem ok do 40 minute kada je krenulo premlačivanje od igrača sa brojem 17 (Mesud Pokvić)", priča Čičkušić, te nastavlja.

"Dugo sam u rukometu, 13 godina ugovorima vezanima, igrao sam i vani, te jasno mogu vidjeti kada neko ide sa namjerom da te povrijedi. Dobio sam tri udarca u glavu, oko mi je zatvoreno, to i shvatam, ali zato su tu sudije da sankcionišu takve. Ipak, nevjerovatno je da taj igrač ne dobije ni dvije minute, a da ne govorim o crvenom kartonu. Sudije dođe i pravda se da to nije vidio. O čemu mi pričamo? Toliko udaraca i više puta, te on kaže da nije vidio. To graniči sa normalnim ljudskim umom".

Razočaran je zbog svega. Članu Sloge poručuje da mu nije mjesto u rukometu.

"Vjerujte, iako je bilo namjere da me povrijede, sklonu sa terena, opet ne zamjeram. Ne završava se rukomet ovdje, niti počinje u Maglaju ili Gornjem Vakufu Uskoplju. To je samo jedna utakmica, ja samo želim da je suđenje korektno. Ne želim da bilo ko bude pokraden u Maglaju, ali ne želim ni da nas kradu na gostovanju. Dajte nam korektno i fer suđenje, ko bolji bude neka dobije. Tada ćemo se svi rastati fer i koretno, a ne da se povlače repovi i sada evo pričamo najmanje o rukometu. Želim da se divljaci maknu iz sport, a tu su oni koji idu sa namjerom da povrijede nekoga. Ima boks, MMA, Mc Gregor uvijek traži rivala i bujrum sa njim. Trener sam i djeci u RK Maglaj, šta da im kažem kada dođem na trening sa zatvorenim okom. Da sam dobio negdje tamo batine na utakmici i da kažem da trebaju da treniraju, rade? Kakvu mi to sliku uopšte šaljemo. Sport kao treba da zbližava, a o čemu mi pričamo", pita se Čičkušić.

Smatra da je sudijski par u Gornjem Vakufu Uskoplju Dejan Berjan i Goran Ilić sa namjerom oštetio njegov tim.

"Cijela sezona nam je Bože sačuvaj. Svi smo mi ljudi, griješimo, to je normalno. Uvijek krećem od sebe. Imate dva - tri sudijska para koji korektno i pošteno rade svoj posao. Ovo u Gornjem Vakufu je bilo sa namjerom da nas oštete, ne radi se to neznanju. Oni sude godinama, znaju pravila, znaju sve. Nama dadnu 18 minuta isključenja, Slogi 6. Ne vide kao udarce u glavu. Ma..."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svjestan je da će se sve brzo zaboraviti, no nada se da će se neke stvari ipak promijeniti u korist samog rukometa u našoj zemlji.

"Mi možemo samo pričati bajke. Evo počinje drugi dio sezone. Rukomet je plemenit sport, želim da tako bude i kod nas. Neka se javi bilo koji igrač kojeg sam povrijedio namjerno ili slično. Ne zamjeram ni navijačima. Tako je to, ljude ponesu emocije, shvatam ih. Međutim, opet kažem, igrač koji želi da povrijedi drugog namjerno ne treba da je u sportu. Taman da je moj rođeni brat, to ću uvijek reći. Moje oko će se otvoriti, život ide dalje, ali da li ima onda išta smisla. Treba neko od kolega da ostane bez oka ili dobije i neke teže povrede?", dodao je na kraju razgovora član RK Maglaj Benjamin Čičkušić.

Top Komentari

zekoo18
Trebao si ovako izjavit i poslije prve utakmice, da su sudije domacinu pomogle da dobiju 7 razlike. Prijatelju moj prije utakmice ucis fatihu, a u toku i poslije utakmice nama navijacima psujes familiju.
1 7
Terminator
Sudije treba tako propustiti kroz šake pa ih onda pitati jesu li vidili ko ih je udarao.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi