Barcelona želi odmah da bude proglašena prvakom, iznijela i "argumente"

Šta će La Liga odlučiti?

Barcelona želi odmah da bude proglašena prvakom, iznijela i "argumente"

Edmir Škorić

U Barceloni smatraju da im treba biti dodijeljena titula prvaka Španije.

Koronavirus je prekinuo mnoga prvenstva, uostalom i špansko, a u toj zemlji traje dvosedmični karantin, a broj osoba zaraženih koronavirusom rapidno se povećava iz sata u sat.

Sve je izvjesnije da se ni nakon dvosedmične pauze neće nastaviti La Liga, a ako se desi da se La Liga ne nastavi, pitanje je na koji način će se okončati sezona.

Postoji mogućnost da se ona naknadno završi, da se igra po play-off sistemu, ali Barcelona smatra da bi se njoj trebala dodijeliti titula iako je ostalo još dosta da se igra do kraja.

Katalonci imaju nekoliko razloga zbog kojih smatraju da trebaju da budu proglašeni prvacima. Prvi je naravno taj što su lideri na tabeli, drugi je taj što je odigrano više od 70 posto šampionata, a treći je jer je bila zimski prvak, odnosno na polovini prvenstva, kada je imao najviše bodova nakon perioda u kojem je svako igrao protiv svakoga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, u slučaju da La Liga 11 kola prije kraja proglasi Barcu prvakom nastao bi pravi haos, a predvodnik svega bio bi Real Madrid, koji i dalje smatra da može da sezonu okonča na prvom ligaškom mjestu i tako uzme titulu.

U pravilniku saveza u članu 188 piše da bi prvenstvo moglo da bude prekinuto u slučaju nemogućnosti igranja utakmica ili vanrednih stanja, a to je trenutno zaista tako.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Kakva komedija od kluba hahaha
8 4
Martial9
A da je real trenutno prvi nebi izlagali cinjenice neg bi se borili svim silama da se prvenstvo nastavi
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi