Ajdin Hasić ne igra jer nije ispunio očekivanja

Naredne sezone na novoj posudbi?

Ajdin Hasić ne igra jer nije ispunio očekivanja

Midhat Šljivak

Talentovani bh. fudbaler Ajdin Hasić (18) potpisao je u januaru ugovor s turskim velikanom Bešiktašom.

Nakon velike sage i mjeseci neizvjesnosti, konačno je došlo do dogovora između menadžera bh. fudbalera i turskog tima, koji je na kraju izdvojio nešto manje od četiri miliona eura za ovaj transfer.

Očekivano i prema najavama, Hasić je odmah proslijeđen na posudbu ekipie Umraniyespora, ali se tamo bh. fudbaler nije najbolje snašao.

Nastupio je Hasić u samo dvije utakmice i na terenu je proveo 39 minuta, a prema pisanjima turskih medija, razlog što ne igra je sasvim jednostavan.

Bh. fudbaler se ne uklapa u taktičke planove trenera Saita Karafirtinala i on do kraja sezone sasvim sigurno neće biti u ozbiljnim planovima ovog 51-godišnjeg stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Umraniyespor će se boriti za plasman u doigravanje za plasman u Super ligu Turske, pa je izvjesno da Hasić neće dobiti previše šanse u ostatku sezone.

On će se po završetku iste vratiti u Bešiktaš, a vidjet ćemo šta će istanbulski klub o njemu odlučiti u narednoj sezoni. Vjeruje se da će Hasić ponovo na posudbu i sve potencijalne ponude će biti razmotrene.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Kad imas lošeg menadžera i babu željenog para, to znači da si prop'o k'o žeton u džuboks
10 2
haris100
Godinu dana pratite kako pohlepni menadžeri ucjenjuju klub i na kraju upropasti momka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi