Maldini iskren: Ja sam najveći gubitnik u historiji

Mnogo poraza u finalima

Maldini iskren: Ja sam najveći gubitnik u historiji

Esmer Oštraković

Obzirom da nogometa već neko vrijeme nema, nogometaši, sadašnji, ali i bivši sve više vremena probode u raznim podcastima.

Na jednom takvom učestvovao je i Paolo Maldini, koji je govorio o utakmici koja ga je najviše zabolila u karijeri.

"Ja sam zapravo najveći gubitnik u historiji. Da, osvojio sam mnogo, ali sam i izgubio tri finala Lige prvaka, jedno finale evropskog superkupa, tri finala Interkontinentalnog kupa, finale Svjetskog i finale Evropskog prvenstva", rekao je Maldini.

Maldini je bio član Milana koji je poražen od Liverpoola 2005. godine u Istanbulu, kada su na poluvremenu imali vodstvo od 3:0, ali su poraženi nakon jedanaesteraca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga 1994. godine izgubio je nakon penala protiv Brazila u finalu Svjetskog prvenstva, a u finalu Evropskog prvenstva 2000. godine poražen je od Francuske.

Top Komentari

prka
ma maldini roki ti si ba gospodin to je najbitnije, titula gore dole..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti