Bayern, Barca i klubovi iz Manchestera razočarani: Upamecano potpisuje novi ugovor s Leipzigom

Dobar posao njemačke ekipe

Bayern, Barca i klubovi iz Manchestera razočarani: Upamecano potpisuje novi ugovor s Leipzigom

Francuski nogometaš Dayot Upamecano ovih dana će rastužiti evropske velikane.

Za usluge ovog defanzivca koji nastupa za Red Bull Leipzig interesuju se klubovi iz Manchestera, Barcelona i Bayern Minhen, ali Sky Sport javlja kako će on ostati vjeran aktuelnom klubu.

Ugovor mu ističe na ljeto naredne godine, ali pomenuti izvor prenosi kako će isti biti produžen na još jednu sezonu odnosno do 2022. godine. To bi vjerovatno trebalo značiti i ostanak pouzdanog štopera u redovima Leipziga.

Radi se inače o mladiću koji ima samo 21 godinu a pažnju na sebe privukao je sjajnim partijama ove sezone u dresu Leipziga te je klubu pomogao da se probije u sami vrh Bundeslige kao i do četvrtfinala Lige šampiona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U toku sezone upisao je 29 utakmica. On je ranije bio član Red Bull Salzburga, a karijeru je počeo u Valencienneu.

Top Komentari

Austinpowers
zar nije hasan salihamidzic zavrsio veliki transfer sportsporte?
3 0
Sloboda
Za ovog igrača treba dati 60 miliona bez razmišljanja, super igrač
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi