Trener Nomadsa ne odustaje, sada je igrače Sarajeva optužio za simuliranje: "Neće nigdje dogurati"

Andy Morrison se ne miri s porazom

Trener Nomadsa ne odustaje, sada je igrače Sarajeva optužio za simuliranje: "Neće nigdje dogurati"

A. Čaušević

Andy Morrison je na početku meča dobio javnu opomenu jer žustro protestvovao kod sudije Robinsona smatrajući da igrači Sarajeva simuliraju. 

Sarajevo je u prvom pretkolu Lige prvaka s 0:2 pobijedilo Connah's Quan Nomadse, pokazalo se kao bolji i kvalitetniji protivnik te sasvim zasluženo prošlo dalje.

U izjavama poslije utakmice Morrison se nikako nije mirio s porazom. Igrače Sarajeva je nazvao simulatorima te smatra da Bordo tim uopšte neće daleko dogurati u evropskim takmičenjima.

"To nije fudbal i to je neprihvatljivo na bilo kojem nivou. Nikada u karijeri nisam vidio nešto tako. Ne znam gdje je utakmica išla i ne znam zašto se sudija nije tim pozabavio", rekao je Morisson za BBC.

"Ne znam zašto je sudiji trebalo da tek u 88. minuti pokaže prvi karton za simuliranje. Trebao je to uraditi već nakon osam minuta. Ne možete to raditi u fudbalu i dozvolio im je da se izvuku s tim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije u pitanju ogorčenost, ali neće nigdje dogurati u ovom takmičenju" poručio je škotski trener.

Ma šta Morrison mislio pamti se rezultat što je i najvažnije. Sarajevo je u drugom pretkolu i već je u mislima na utakmici s Dynamom iz Bresta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Hajmo malo biti posteni pa priznati da je covjek u pravu. Ljudi su igrali muski, tipicno Britanski a nase balerine su se pocele zaliti i prije nego sto je pocela utakmica. Svo vrijeme su se raspravljali sa sudijom i sreca da nam nije podijelio vise kartona.
8 23
Bulle
Samo se ti tješi bivolu jedan...
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi