Željezničar saznao potencijalne protivnike u drugom pretkolu Evropske lige

Ukoliko pobijede Maccabi

Željezničar saznao potencijalne protivnike u drugom pretkolu Evropske lige

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara nisu odigrali meč prvog prekola Evropske lige zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u taboru Plavih.

UEFA je odlučila da se meč neće igrati, te se odgađa, a ekspedicija Željezničara u četvrtak se vratila u Sarajevo. No, UEFA je saopštila da se otkazani meč ponovo igra u Izraelu, te da se treba odigrati do 12. septembra.

Klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu odigravanja ove utakmice. Iz Želje su najavili žalbu i traže da se meč igra na neutralnom terenu, ali UEFA se po tom pitanju nije oglašavala.

Sutra će u Nyonu biti održano i izvlačenje parova za drugo pretkolo, a u bubnju će biti i Maccabi - Željezničar, te će se znati protiv koga će pobjednik ovog duela igrati u drugom pretkolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, ukoliko Željezničar prođe u drugo pretkolo ponovo neće biti nositelj i čeka ih veoma težak posao. Naime, oni su u Grupi 2 na izvlačenju, a mogući protivnici Plavih su Dinamo Moskva, Galatasaray i Kairat Almaty.

Izvlačenje parova drugog pretkola Evropske lige zakazano je sutra za 13 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RamboIzzMostara
Čuj, Seljo saznao protivnike u drugom pretkolu, a nije prosao ni prvo....nemojte ni pomisliti na drugo pretkolo, ubit ce vas Zidovi.
6 25
Eno30
Tesko da ce zeljo proci ali ipak lopta je okrugla moguce je svasta nadati se da hoce
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi